avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari Virtuale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari Virtuale

Buna ziua. Imi cer scuze ca va deranjez, dar de doua ori am primit amenintari pe messenger, de exemplu: "ce piz**m*** mai faci m***'', " ba vb ca te ia dra** cand te prind", "ba daca mai faci figuri va omor pe toti", "dar sa te feresti candd mergi pe str" si multe altele de agest gen.Ce as putea face in aceasta situatie?

Nu cunosc despre cine este vorba, nu a vrut sa se prezeinte si ma gandesc ca in caz voi fi amenintat si pe strada sau chiar lovit, s-ar putea face ceva.

Doresc sa mentionez faptul ca sunt minor, iar respectiva persoana cred ca nu este majora.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 22:52, 22 Iulie 2011
olimpia_ilie a scris:

In cazul amenintarilor pe Internet nu prea se poate demonstra cine le-a facut. Un avocat ar rasturna imediat fiecare proba. Desi se afla ip-ul, cum credeti ca se demonstreaza ca a fost o anumita persoana cea care a amenintat? De unde stim ca nu au mai avut acces inca 10 persoane la un anumit calculator? Cum demonstram ca la acea data nu era altcineva decat proprietarul calculatorului in fata acestuia? Sa nu mai spunem ca astazi foarte usor sunt furate ip-urile si folosite de oricare alte persoane decat posesorul calculatorului sau contractului cu reteaua de Internet.
Asadar, doar cateva amenintari facute pe messenger nu pot acuza o anumita persoana.

Corecta apreciere.
Un amendament: chiar daca e greu de demonstrat cine a utilizat respectivul terminal faptul ca a inceput o cercetare penala (invitatii si citatii la politie, etc) este suficient ca respectivul agresor sa se linisteasca.
alinarosca a scris:

xuser a scris:


Poti cere apoi de la Yahoo conversatia respectiva autentificata. Ma rog nu tu, ce politia, procurorul sau judecatorul.


Crede-ma ca cei de la yahoo nu sunt interesati deloc de tot ce inseamna "romanesc". Si in cazul meu au cerut loguri si continuturi de mesaje si le-au cam dat flit, raspunsul lor s-a traduce ..."avem lucruri mai bune de facut decat sa va cautam pe serverele noastre loguri si alte minunatii", bine raspunsul a fost mai oficial dar cam asta reiese.
Iar ce zici tu despre webmessenger.yahoo.com, hm...tocmai m-am logat sa-mi vad arhiva si nu mi-o da, curios.




1. Trebuie sa ai Yahoo Messenger 11 sau sa scrii de pe webmessenger.yahoo.com pt. ca convorbirea sa se salveze.

2. Daca este scrisoare trimisa de politie, o scot cei de la Yahoo si le-o aduc si in cioc daca e cazul....

Domnilor, problema nu o reprezinta conversatia ci faptul ca nu prea se poate demonstra ca o anumita persoana este vinovata pt amenintarile facute din fata pc-ului. Iar daca cineva este serios cu privire la amenintari, nu o sa se apuce sa isi faca un id si sa ameninte cu cateva injuraturi.
Si sa nu scapam din vedere ce inseamna infactiunea de "amenintare", nu orice amenintare constituie infractiune, numai acea amenintare cu savarsirea unei infractiuni impotriva persoanei, sotului sau a unei rude apropiate, care este in masura sa inspire o temere adevarata, in asa fel incat libertatea psihica a persoanei amenintare este ingradita, in sensul libertatii de a decide, de a lua nestingherit hotarari sau de a-si manifesta vointa. Se impiedica desfasurarea in bune conditii activitatea obisnuita.
Iar in momentul in care o persoana se logheaza pe messenger si ameninta cu cateva cuvinte pe altcineva nu sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunii.
In concluzie, chiar daca s-ar putea descoperi persoana in cauza, daca nu sunt indeplinite conditiile enumerate mai sus tot NUP se va dispune.
xuser a scris:
2. Daca este scrisoare trimisa de politie, o scot cei de la Yahoo si le-o aduc si in cioc daca e cazul....

Eh uite ca in cazul meu, scrisoarea aceea de care zici tu a fost trimisa de catre organele de cercetare penala si raspunsul celor de la Yahoo a venit dupa foarte mult timp si nu le-au furnizat nici un fel de informatie, motivatia lor a fost ...vezi mai sus in posturile mele anterioare.
Acelasi tip de scrisoare a fost trimisa si catre serverele Gmail, pentru ca mesajele email de amenintare au fost trimise si de pe acest tip de server, la fel...raspuns intarziat cu mentiunea ca acele emailuri nu se mai afla pe serverele lor si nici nu au certitudinea ca s-au aflat vreodata.
Oricum pt cine are de facut expertize de genul acesta....daca trebuie aduse probe in aparare...pregatiti-va de bani seriosi, nervi si multa informare.
Acuma, insa poti cu Yahoo Messenger 11 sa pastrezi conversatia direct pe server.
Sau o poti pastra logandu-te pe webmessenger.yahoo.com

Vezi ca in USA datele aferente se pastreaza 3 luni ,iar continutul mesajelor doar 7 zile.

Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
xuser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari pe messenger alexandru778 alexandru778 am si eu o intrebare daca cineva ma amenninta si imi scrie pe messenger amenintarile,eu daca fac o poza la desktop unde se vede ce scrie el, e o buna proba ... (vezi toată discuția)
Yahoo ca proba asatuka asatuka E vorba de un scandal, in urma caruia am suferit o vatamara corporala - 35 zile IML. Anumite persoone m-au acuzat ca am conversat nu stiu eu ce pe Yahoo! ... (vezi toată discuția)
Arhiva yahoo messenger - proba sau nu in instanta? xuser xuser La prima vedere oricine e tentat sa zica ca nu constitue proba in instanta, pentru ca orice se gaseste pe calculatorul cuiva poate fi modificat.Cu un program ... (vezi toată discuția)