avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Esalonare plata datorii ANAF-consecinte nefaste?
Discuție deschisă în Executare silită

Esalonare plata datorii ANAF-consecinte nefaste?

Bună ziua,
Am încheiat o CONVENTIE cu Statul român prin care mă obligam să îi plătesc o datorie în rate, conform unui grafic de plăţi. După ce am plătit ireproşabil totul, ANAF-ul mi-a cerut încă o dată banii, susţinând că nu am constituit o garanţie. El, ANAF-ul, nu m-a notificat că nu-i convine că nu am constituit garanţia. Mi-a comunicat noile pretentii după ce am plătit ; aşa că am mai plătit o dată suma iniţială dublată acum de tot felul de penalităţi. Între timp, ANAF-ul a pierdut şi CONVENŢIA semnată cu mine (nu ştiu ce relevanţă are chestia asta?). Cum fac să-i dau ANAF-ului peste botiş şi să-mi iau banii înapoi? Suma nu e mare, am şi eu, totuşi, ambiţia mea de român jumulit non-stop. Recunosc că am pierdut deja la fond.
Mii de mulţumiri!
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
industrialfinder, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 23:06, 14 Iulie 2011
Ii dati in judecata. Cereti restituirea banilor platiti a doua oara.
Conventia nu a fost intocmita in doua exemplare? Dvs. nu sunteti in posesia unui exemplar?
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
Da, am un exemplar! De pierderea exemplarului a făcut vorbire ANAF! I-am dat în judecată şi am pierdut la fond. CONVENTIA a fot încheiată în 2004. Garanţia trebuia constituită daca debitul era scadent la 2002. Eu am considerat ca daca nu a fost achitat, debitul e scadent si in 2003, asa ca nu am mai constituit garantia, mai ales ca era o CLAUZA in CONVENTIE care stipula ca pentru debitele scadente in 2003, garantia este ZERO LEI. Conventia era personalizată, am considerat ca mă încadrez la CLAUZA care se referea la 2003. Eu am sustinut ca ANAF trebuia să mă notifice că am încălcat contractul şi eu să confirm primirea notificării lor. In instantă eu am explicat că nu am luat la cunostinţă şi i-am imputat ANAF că nu mai trebuia să încaseze banii conform graficului. Trebuia să refuze plata. Trebuia să dea instrucţiuni CASIERIEI în acest sens.
Singura cale sa va recuperati banii este prin hotarare judecatoreasca. Daca aceasta nu este irevocabila, uzati de caile de atac. Apelati la serviciile unui avocat.
Daca hotararea este irevocabila, din pacate nu se mai poate face nimic. Poate doar un memoriu la CEDO.
Care a fost motivul pentru care actiunea in instanta v-a fost respinsa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca ma anunta ca mi-au gresit calcul credit prima casa dupa 1 an de derulare ctr..figurez cu sume restante iioanas iioanas Dupa 1 an de derulare ctr Prima casa cu banca ma trezesc ca sunt anuntata sa mai asigur la plata alti bani in ratei la ctr, pe motiv ca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Model contract vanzare-cumparare comerciala ? Buna, am un magazin in care as dori sa aduc de la un furnizor marfa cu plata la vanzare-insa furnizorul imi cere sa-i garantez cu o fila de cec. Cum as putea ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani lrdnmarina lrdnmarina Buna ziua!cine poate sa ma ajute cu un sfat?Am dat sub forma de imprumut la cineva o suma de bani.impumutul este facut sub forma de conventie,.Din aceasta ... (vezi toată discuția)