avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul meu de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul meu de inchiriere

Am un contract de inchiriere pentru un apartament cu Domnul x, proprietarul casei. Domnul x a facut un contract de comodat pentru apartamentul cu pricina cu o microsocietate, si acum imi cere sa semnez un fel act aditional la contractul de inchiriere (probabil intre mine si comodatar, nu am vazut inca actul, m-a instiintat doar telefonic). Este posibil din punct de vedere legal? ramane valabil contractul meu de inchiriere?care ar putea fi efectele asupra mea?
Si o alta intrebare: am vazut pe un site ca apartamentul este scos si la vanzare? daca il vinde contractul meu de inchiriere ramane valabil?

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:43, 7 August 2008
trebuie vazut exact ce copntine actul aditional....mie mi se pare ca vrea sa va duca cu zaharelul...ca sa nu plateasca impozit putea sa schimbe contractul dumneavoastra respectiv sa rezilieze contractul de inchiriere si sa va faca un contract de comodat dumneavoastra !!!!
tineti cont si de cele scrise de colegi respectiv
cora2006 si andreea lisievici

parerea mea !
Eu cred că prin semnarea acelui act adiţional, dv. vă semnaţi singur condamnarea ...Dacă proprietarul a încheiat un contract de comodat cu firma unui prieten pe acelaşi spaţiu închiriat dv., act semnat şi de dv. , veţi putea oricând fi scos afară pe motiv că de fapt nu locuiţi în acel imobil, deoarece într-un spaţiu nu pot locui şi o firmă şi o familie...
Părerea mea este să consultaţi un avocat, cu actele pe masă: contractul de închiriere care, dacă nu este înregistrat la Finanţe, mergeţi dv. şi-l înregistraţi, şi cu actul adiţional pe care nu-l semnaţi decât după ce avocatul vă va recomanda acest lucru. MARE ATENŢIE! Această încercare de a înşela statul vă poate atrage şi pe dv. în capcană! ;)
cora2006 a scris:
dacă nu este înregistrat la Finanţe, mergeţi dv. şi-l înregistraţi

Nu se poate asa ceva. Luarea in evidenta ca platitor de impozit pe venitul din cedarea folosintei lucrurilor (sau mai laic inregistrarea contractului de inchiriere) este numai obligatia proprietarului, nimeni altcineva nu are dreptul sa ceara luarea in evidenta. Orice incercare a chiriasului in acest sens va fi respinsa.

MARE ATENŢIE! Această încercare de a înşela statul vă poate atrage şi pe dv. în capcană! ;)

Ba deloc. Cum spuneam, chiriasul nu are nicio legatura cu inregistrarea fiscala si plata impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere de contracte danirodriguez danirodriguez Buna ziua, vreau s-ajut un unchi si ma adresez dumneavoastra, am o intrebare despre o suprapunere de 2 contracte (inchiriat-comodat)... Este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Contractele dintre proprietar si chirias - de care, in ce conditii costel2 costel2 1)Ce sanctiuni atrage un contract de închiriere facut între chirias si proprietar de comun acord ,neînregistrat legal ? 2)Poate un proprietar sa ofere un ... (vezi toată discuția)