avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare obiect de activitate societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare obiect de activitate societate comerciala

Buna ziua,
Pentru schimbarea obiectului principal de activitate al unei societati este necesara redactarea actului constitutiv din nou cu noul obiect , in 2 exemplare ? este nevoie de data certa de la un avocat ? aceste demersuri se pot face si de catre o persoana imputernicita sau doar de catre administrator ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ludeea , utilizator 09:07, 19 Iulie 2011
Aveti nevoie de decizie/hotarare asociat unic/asociati cu contorul aferent in vederea publicarii in Monitorul Oficial Partea a IV-a, de actul constitutiv actualizat, de certificatul de inregistrare in original, cerere tipizata de inregistrare a mentiunii, iar in situatia ca doriti si autorizarea unui obiect de activitate declaratia de autorizare model 2 sau 3 dupa caz. Nu este nevoie sa dati data certa nicaieri, deoarece prin simpla depunere a actului constitutiv chiar sub semnatura privata, acesta dobandeste data certa in conformitate cu art. 5 alin. 7 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.
Actele se pot depune de fondator, asociat, administrator/membru al directoratului sau de catre reprezentantii acestora, precum si de orice alta persoana interesata , in conditiile legii. Aceste persoane vor depune cererea personal sau prin imputernicit, cu imputernicire speciala si autentica, imputernicire avocatiala, delegatie a consilerului juridic, in original.
Hotararea AGA prin care asociatii decid schimbarea obiectului principal si trebuie si actul constitutiv actualizat( in functie de modificariloe aduse prin hotararea AGA). Actul constitutiv il redactati in cate exemplare( originale) doriti si decate exemplare aveti nevoie. La ONRC se depune un singur exemplar. Nu este obligatoriu sa fie atestat de un avocat, nu este obligatoriu sa aiba datacerta, poate sa fie facut si sub semnatura privata - in acest caz exemplarul ptr ONRC se semneaza decatre toti asociatii pe fiecare pagina. ATENTIE! - Daca s-a adus ca aport la capitalul social un teren atunci actul constitutiv are obligatoriu forma autentica( la notar).
Demersurile se pot face atat de administrator cat si de orice persoana imputernicita.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot aga asociat pj straina - forma legala ionutanton777ro ionutanton777ro Un SRL cu asociat unic PJ straina (SPA italiana) hotaraste schimbarea obiectului principal de activitate. De la RC Buc. mi-au spus ca este obligatorie si ... (vezi toată discuția)
Depunere onrc act constitutiv actualizat emillius emillius Buna ziua, Ce documente trebuie sa contina dosarul pentru depunerea la ONRC a unui act constitutiv actualizat? Fata de ultima actualizare publicata nu s-au ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale Cristina Vasile Cristina Vasile La un srl, cei doi asociati din care unul este si administrator vor sa cesioneze partile sociale unei terte persoane care sa fie asociat unic si ... (vezi toată discuția)