avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Conditii legale pentru deschiderea unei expozitii ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Conditii legale pentru deschiderea unei expozitii permanente

Apelez la cei cu mai multa experienta intr-o problema mai speciala.
Problema este urmatoarea : unchiul meu va iesi la pensie anul viitor si doreste sa isi implineasca o dorinta mai veche a sa. El a colectionat inca din tinerete masini de scris, diverse modele si generatii, in prezent acestea ajungind la un numar destul de mare. O data iesit la pensie ar dori sa puna la dispozitia publicului un fel de expozitie permanenta unde pot fi admirate aceste masini de scris. Exista deja un spatiu locativ pe care il va folosi in acest scop (parterul unui imobil care este proprietatea sa personala), iar cel putin in viitorul apropiat nu este cazul sa angajeze personal pentru intretinerea acestei expozitii, urmind sa fixeze si o taxa modica pe care sa o perceapa de la vizitatori, suma care sa ii acopere cheltuielile cu intretinerea expozitiei. In acest sens, m-a rugat sa ma interesez daca exista conditii legale pe care trebuie sa le indeplineasca pentru deschiderea si mentinerea acestei expozitii permanente personale.
Din pacate, eu nu am gasit nimic stipulat in legislatie referitor la conditiile legale pe care o persoana fizica de drept privat ar trebui sa le indeplineasca in vederea deschiderii unei astfel de expozitii si de aceea apelez la cei cu cunostiinte mai vaste in acest domeniu.
Orice sugestie si sfat sint binevenite.
Multumesc cu anticipatie,
Liviu
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 00:29, 10 August 2008
Este vorba de Legea muzeelor si colectiilor publice, nr.311/2003, modif. prin Lg.12/2006.
Sper sa gasiti acolo ce va intereseaza.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere pensie de intretinere buna, tatal micutului meu a cerut ... Zifrumoasa Zifrumoasa Reducere pensie de intretinere Buna.tatal micutului meu a cerut reducerea pensiei de intretinere.inca nu am primit nimic de la judecatorie-probabil zilele ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie de intretinere magdatudor magdatudor Jurista intreprinderii la care lucreaza tatal copilului refuza sa-i retina acestuia sumele datorate cu titlu de pensie de intretinere. Ce se poate face in ... (vezi toată discuția)
Plata partiala a pensiei de intretinere si solicitare program vizita complex! celentana26 celentana26 Buna! Speta e in felul urmator: Tatal obligat printro hotarare judecatoreasca definitiva, sa plateasca o pensie de intretinere minor. Pe langa faptul ca o ... (vezi toată discuția)