Buna ziua,
Locuiesc intr-un imobil (casa nationalizata) P+1 care are in dotare si un pod destul de mare.
Mentionez ca in respectivul pod detin doar o camera pe actul de proprietate, restul podului fiind in diviziune cu vecinul de la parter.
M-ar interesa in ce masura pot mansarda acest pod si ce imi trebuie de la vecinul de jos.
De amintit ca accesul in cele dou apartamente se face separat. Accesul la etajul 1 se face pe usa separata si pe scara care duce si la podul cu pricina.
Personal mi se pare putin cam aberant faptul ca aceea scare este in diviziune deoarece accesul in apartamentul de la parter nu are nici o legatura cu acesata scara.
Exista vre-o modealitate legala de a indrepta acest lucru? eventual de a cumpara cu acte partea de la vecin?
Puteti cumpara partea indiviza din pod a vecinilor ... este bine ca in respectivul act sa se mentioneze ca vecinii va vand cota lor indiviza pentru ca dumneavoastra sa edificati o mansarda, cu respectarea cerintelor legale in materia autorizarii constructiilor (o sa evitati astfel sa le cereti din nou sa mearga la notar si sa le solicitati acordul vecinilor in vederea obtinerii autorizatiei de construire a mansardei).
Mansarda in vila
emma_imn
Buna ziua.
In curand familia mea va achizitiona un apartament intr-o vila veche, mai exact etajul 1 al unei vile care are beci, parter, etaj, si mansarda. Mai ... (vezi toată discuția)