avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... detinere ilegala de acte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

detinere ilegala de acte

Sunt in divort si minora mi-a fost incredintata prin ordonanta pana la solutionarea divortului.Sotul meu nu vrea sa imi dea certificatul de nastere al meu si al minorei,diploma de studii,pasaportul fetitei.Ce trebuie sa fac si cum se incadreaza aceasta infractiune de detinere ilegala de acte.?
Apelati la un executor judecatoresc pentru a pune in executare dispozitiile sentintei civile pronuntate in cadrul ordonantei presedintiale. Mergeti cu hotararea legalizata si investita cu formula executorie la executorul judecatoresc si mai departe se ocupa el. Cu stima.
Hotararea este legalizata si cu titlu executoriu,dar probabil imi va cere o suma de bani executorul.Nu imi permit sa-l platesc,dar as putea cere ajutorul politiei?Sau as putea sa fac o plangere la politie pentru ca de fapt sotul meu avand o suma imprumutata de la un vecin a dat acele acte ca garantie pana ii va achita suma respectiva.Deci ce este de facut in acest caz?
Mergeti la vecin personal si explicati-i cum sta situatia si solicitati documentele. Ce treaba are el cu sotul dumneavoastra ii priveste pe ei. Explicati-i ca prin retinerea documentelor dumneavoastra savarseste infractiunea de neexecutarea a unei hotarari judecatoresti si ca poate risca sanctiuni cu inchisoarea sau amenda penala plus daune morale. In cazul in care acesta nu se conformeaza, apelati la politie si la un executor judecatoresc. Cu stima.
Vecinul nu este de gasit.Pe perioada verii sta mai mult la tara.
Aflati adresa, nr. de telefon, contactati-l cumva si incercati sa rezolvati. Alt sfat nu stiu sa va mai dau. Incercati sa contactati un avocat care sa faca demersurile acestea, pentru ca ar avea mai multe sanse de succes. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca, proces castagat la curtea de apel iulianmihu69 iulianmihu69 Buna ziua In data de 8.12.2014 am castigat procesului de litigiu de munca, apelul fiind respins ca nefondat, hotararea este definitiva. In urma precesului ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata arlezyyana arlezyyana Buna seara ! As dori sa stiu cum imi pot recupera cheluielile de judecata cerute si acordate de instanta in urma unui proces de marire pensie intretinere ... (vezi toată discuția)
Executare silita catacata2011 catacata2011 Buna seara! Va rog ajutatima sa elucidez urmatoarea problema. Ma judec cu fosta concubina de 1 an de zile pt stabilirea domiciliului fetitzei noastre minore. ... (vezi toată discuția)