avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Salariu profesor mai mic luna iunie fata de luna mai
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Salariu profesor mai mic luna iunie fata de luna mai

Va rog sa ma ajutati cu calcularea salariului sotiei mele! Este profesoara la stat!
Pe luna mai a luat salariul (in mana) 754 ron! Pe luna iunie a luat salariul 601 ron!!!
In luna mai nu mai am fluturasul caci daca nu a fost la scoala nu l-a mai luat!
Scriu de pe fluturasul din aprilie: salariul de incadrare 1135 ron, salariul pt zile lucrate 1135, diferente plus/minus -284+128 (-cei 25% si+aia 15%, care nu sunt 15%...stim problema), impozit ... si 1% sindicat) rest de plata 734. Eu (sotul) sunt trecut la deducere.
Din 1.05.2011 a intrat in concediu prenatal! In 16.06.2011 a nascut, deci a intrat in concediul de lauzie (postnatal)!
Am intrebat la scoala unde lucreaza de ce a luat mai putin in luna iunie fata de luna mai?!? Ni s-a raspuns ca probabil sunt mai putin zile lucratoare (deci fara zilele de sambata si duminica, sa inteleg) in luna iunie fata de luna mai! M-am uitat in calendar! Stupoare!!! In luna mai sunt 22 de zile lucratoare, in luna iunie sunt 21 zile lucratoare (a fost zi libera de Rusalii)
1: Oare pentru o zi de munca i s-a luat 153 ron?!?
2: Se calculeaza diferit salariul in concediul prenatal fata de concediul postnatal?
3. Are vreo importanta ca s-a luat vacanta de vara in data de...(nici nu stiu) 15 iunie? Nu cred ca afecteaza vacanta salariul profesorilor!
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
haller, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:33, 19 Iulie 2011
Daca sotia presteaza in judetul Suceava,Botosani sau in alt judet in care prin hotarare judecatoreasca se facuse reincadrarea pe Legea221,astfel incat incepand cu 1 ianuarie 2010, cadrele didactice aveau salariul de incadrare marit cu 34% "in mai ,prin oug 63 s-a revenit la vechiul salariu,urmand ca diferentele sa se plateasca esalonat in per. 2012-2014.Posibil asa se explica diferenta salariala.Aveti aici si un link cu un articol interesant in acest sens:
[ link extern ] >

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
Este profesoara la o scoala din Bucuresti! Ati putea sa-mi spuneti daca este printre acele "judete"? eventual sa-mi dati un link catre acea hotarare/lege?
Multumesc
haller a scris:

Va rog sa ma ajutati cu calcularea salariului sotiei mele! Este profesoara la stat!
Pe luna mai a luat salariul (in mana) 754 ron! Pe luna iunie a luat salariul 601 ron!!!
In luna mai nu mai am fluturasul caci daca nu a fost la scoala nu l-a mai luat!
Scriu de pe fluturasul din aprilie: salariul de incadrare 1135 ron, salariul pt zile lucrate 1135, diferente plus/minus -284+128 (-cei 25% si+aia 15%, care nu sunt 15%...stim problema), impozit ... si 1% sindicat) rest de plata 734. Eu (sotul) sunt trecut la deducere.
Din 1.05.2011 a intrat in concediu prenatal! In 16.06.2011 a nascut, deci a intrat in concediul de lauzie (postnatal)!
Am intrebat la scoala unde lucreaza de ce a luat mai putin in luna iunie fata de luna mai?!? Ni s-a raspuns ca probabil sunt mai putin zile lucratoare (deci fara zilele de sambata si duminica, sa inteleg) in luna iunie fata de luna mai! M-am uitat in calendar! Stupoare!!! In luna mai sunt 22 de zile lucratoare, in luna iunie sunt 21 zile lucratoare (a fost zi libera de Rusalii)
1: Oare pentru o zi de munca i s-a luat 153 ron?!?
2: Se calculeaza diferit salariul in concediul prenatal fata de concediul postnatal?
3. Are vreo importanta ca s-a luat vacanta de vara in data de...(nici nu stiu) 15 iunie? Nu cred ca afecteaza vacanta salariul profesorilor!
Multumesc!

Ma interesa mai mult cum se calculeaza salariul?!? de aceea am introdus postarea la Fiscalitate si salarii!
Pe perioada concediului pre si post natal,sotia beneficiaza de concediu medical si indemnizatie de maternitate,nu de salariu.
Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul,care se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare.
Pentru luna mai s-au luat in calculul bazei veniturile brute realizate de sotie in perioada noiembrie 2010,aprilie 2011,la care s-a aplicat acel procent,ceea ce face normal ca indemnizatia sa nu fie egala cu salariul pe care trebuia sa-l primeasca daca presta,ci mai mic.
Concluzionand,diferenta provine din faptul ca nu s-a mai primit salariu, ci indemnizatie,care se calculeaza in mod diferit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie 2015 si calcul concediu post si prenatal claudiu_23 claudiu_23 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta si pe mine cu o dilema in legatura cu calculul indemnizatie de crestere copil cat si calculul salariului acordat ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical sarcina/lauzie(prenatal/postnatal) ace27 ace27 Buna ziua!Luminati-ma si pe mine va rog frumos, cu acest prenatal, in legatura cu modul de calcul. Se iau in calcul ultimile 12 luni sau ultimile 6? Din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru concediul de maternitate danaoprea89 danaoprea89 Buna seara! M-ar interesa cum se calculeaza indemnizatia pt concediul maternal(prenatal si postnatal)?Mentionez ca salariul meu brut este 750 ron...si la cate ... (vezi toată discuția)