avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Scoala in Italia - diploma e recunoscuta in Romania?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Scoala in Italia - diploma e recunoscuta in Romania?

As avea o intrebare. Am terminat un liceu profesional in Italia si as vrea sa dau la facultate in Romania, pot? Adica se poate si cu scoala profesionala? Nu doar cu liceu?:D
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 23:18, 15 Iulie 2011
Va trebui sa va echivalati studiile in tara. Vedeti apoi.
Nu se poate fara liceu, dovedit prin diploma de bacalaureat (Ro) sau echivalentul acesteia.
Puteti doar cu examenul de bacalaureat. Daca ati urmat scoala profesionala in Italia, dupa echivalare puteti continua cu ruta progresiva si apoi sa dati examenul de bacalaureat.
Este obligatorie echivalarea studiilor in Romania. Daca nivelul scolii absolvite in Italia corespune cu nivelul liceal de la noi? Sau daca este sub nivelul scolii profesionale?
Oricum, trebuie sa depuneti actele echivalate, indiferent de institutia de invatamant careia va adresati.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii medii? angizah angizah Va rog frumos dati-mi o solutie. Am o persoana care a absolvit 4 ani de liceu dar nu are diploma de bacalaureat .Are un certificat de absolvire a liceului ... (vezi toată discuția)
Studii medii radu577 radu577 Buna seara, Va adresez respectuoasa rugaminte de a ma ajuta in urmatoarea problema: O cunostinta apropiata doreste sa candideze pentru ocuparea unui post de ... (vezi toată discuția)
Scoala profesionala=studii medii? mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Este considerata efectuarea a zece clase plus scoala profesionala ca fiind studii medii? Dar absolvirea a XII clase fara diploma de bacalaureat? ... (vezi toată discuția)