avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o casa \"la rosu\" poate fi considerata locuinta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o casa "la rosu" poate fi considerata locuinta?

Sunt o chiriasa ANL si in aprilie am achizitionat o casa "la rosu".
S-a aflat la Primarie, si am primit instiintare ca trebuie sa parasim locuinta ANL.
Mentionez ca atunci cand am cumparat-o, erau doar niste ziduri, acum am reusit sa o acoperim si sa o tencuim. Insa mai avem mult pana sa devina locuibila.
Am depus o cerere prin care solicitam permisiunea de a locui in continuare la ANL pana la finalizarea casei.
Am primit urmatorul raspuns:
" ...... ca raspuns la petitia prin care solicit permisiunea de a locui in locuinta ANL pana la finalizarea lucrarlor de igienizare si reparatii, pot ramane in locuinta ANL pana la expirarea contractului de inchiriere" , adica 22.09.2011, termen in care eu nu pot finaliza locuinta, indiferent cat m-as stradui.
Intrebarea mea este daca o casa "la rosu" poarte fi considerata locuinta, daca cei de la Primarie au dreptate sa imi ceara sa plec.

Cel mai recent răspuns: liliana_grebanus , utilizator 11:36, 16 Iulie 2011
contractul de inchiriere reprezinta vointa partilor.
in contract s-au impus anumite conditii.
astfel cand expira contractul daca nu se prelungeste trebuie sa parasiti locuinta
Pe dtr va " incurca " contractul incheat care expira la 22.09.2011. Incercati prelungirea sau intelegere la primarie de a va permite sa locuiti pana terminati lucrarile la locuinta neterminata ,in care sens , dati un angajament de eliberare ,stabilind un termen rezonabil ptr ambele parti.
In caz de " refuz " singura solutie , axativa in executarea lucrarilor definitive la un spatiu in care sa va mutati . bafta.
Multumesc pentru sfat, voi incerca acesta varianta.
Oricum , nu cred ca am alta alternativa mai buna,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias locuinta anl Geo1983 Geo1983 Bună ziua!Sunt chiriaș a unei locuințe ANL din anul 2011!inițial contractul de închiriere a fost pe durata de 5 ani cu posibilitatea prelungirii după ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere a locuintelor anl delia.magdea delia.magdea in anul 2004 am incheiat cu primaria un contract de inchiriere a unui locuinte anl, in conformitate cu prevederile oug nr. 8/2004, contractul a expirat anul ... (vezi toată discuția)
Chirias anl nic1 nic1 in urma cu 2 ani am primit o locuinta ANL. contractul de inchiriere a fost facut pe numele sotului,de care sunt despartita in fapt. ma ameninta ca merge la ... (vezi toată discuția)