In situatia in care sotul a avut venitul de 5-10 ori mai mare decat al sotiei (el lucrand si in strainatate cu contract de munca lagal o perioada), veniturile nete fiind undeva de 6 milioane sotia iar sotul la 1000-1500 eur, la un proces de partaj al apartamentului, cum se va proceda?
Mi-ar fi de folos care e practica judecatoreasca in acest sens...ca teorii am tot citit.
Un avocat pe care l-am intrebat acu ceva vreme imi spunea ca munca in gospodarie a sotiei poate fi evaluata chiar la un nivel de salar de manager. Mi se pare absurd. Mai ales ca a fost vorba de un apartament si deci nu de o casa care trebuie intretinuta. Si nici nu au existat copii la momentul respectiv.
Asadar, cum se evalueaza munca sotiei in gospodarie?
Nu exista o reteta sau un nivel general valabil, iar de asocierea cu venitul unui manager nu am auzit decat intr-un articol care privea alta tara. Nu cred ca va poate da cineva raspunsul pe care il cautati, pentru ca adevarul e ca depinde. Depinde de munca depusa de sotie in casa, de timpul petrecut astfel, etc.
Nu-s avocat ci cadru didactic darparerea mea e ca sotia ,pt lucru in gospodarie nu poate avea pretentii la un salar mai mare decat salariul minim pe economie mai ales cand copilul are si o pensie de intrtinere.
Stimate domn, haideti s-o luam altfel: daca sotia nu ar face nimic in casa si ati angaja menajera, aveti idee ce salariu i-ati plati? In Bucuresti cel putin o menajera costa cam 50 de lei pentru cel mult 8 ore.
V-ati intrebat vreodata cate sute de mii de familii traiesc in Romania dintr-un salariu minim pe economie si au cate 2,3 4 copii in intretinere?
Doamna Andeea vorbeste de 50 lei de parcaun cetatean de randi-ar castiga acesti bani asa usor............DE ACESTI BANI SE VB USOR CAND SUNT CASTIGATI usor,NU LA MUNCA DE JOS: PE OGOR,INTR0O FABRICA DE ORICE NATURA..IN CONSTRUCTII
BANII se castiga greu,cu sudoare,viata e f f scumpasi cati la suta isi pot permitesa angajeze o menajera in astfel de conditii?
CINE a ales sa plece la munca in strainnatate si indura singuratatea ,dispretul strainilor o face de NEVOIE.din dorinta de a-si face un rostde se desparte de cei dragi:sotie,copiiiar daca se ajunge la divort e pt.ca cea ramasa acasa s-a saturat de binesi nu apreciaza munca sotului plect in lume iar juristii nostriapreciaza minca sotiei la valoarea salariului de menejer? pai cel plect prin straini nu castiga un salariu de meneger....doarme pe unde gaseste mai acceptabil ca pret. mananca ce isi permitept a face economii casa se poata realiza intors in tara sa DE ASTA NU TINETI CONT STIMATA DOAMNA AVOCAT. EU, AM VAZUT CUM SE ZBAT ROMANII NOSTRII IN italia casa poata aduce in tara ceva bani..etudor
Partaj judiciar
cool123
buna seara ,intrebarea mea este : atunci cand se face partaj judiciar de ex. sotia cere o cota parte ,insa veniturile ei de-a lungul casniciei au fost mai mici ... (vezi toată discuția)