In situatia in care sotul a avut venitul de 5-10 ori mai mare decat al sotiei (el lucrand si in strainatate cu contract de munca lagal o perioada), veniturile nete fiind undeva de 6 milioane sotia iar sotul la 1000-1500 eur, la un proces de partaj al apartamentului, cum se va proceda?
Mi-ar fi de folos care e practica judecatoreasca in acest sens...ca teorii am tot citit.
Un avocat pe care l-am intrebat acu ceva vreme imi spunea ca munca in gospodarie a sotiei poate fi evaluata chiar la un nivel de salar de manager. Mi se pare absurd. Mai ales ca a fost vorba de un apartament si deci nu de o casa care trebuie intretinuta. Si nici nu au existat copii la momentul respectiv.
Asadar, cum se evalueaza munca sotiei in gospodarie?
Vad ca sunteti foarte vehement, dar totusi refuzati sa vedeti un lucru simplu: ati intrebat la cat e evaluata munca femeii. V-am raspuns ca nu veti gasi un raspuns exact. Nu v-a placut si ati adus in discutie salariul minim, de parca ar exista vreo legatura. Cu o legatura mai evidenta am adus eu in discutie salariul unei menajere - nu daca va permiteti sau nu, nu daca vreti sau nu sa aveti asa ceva, ci pur si simplu cat v-ar costa un serviciu echivalent cu munca femeii in gospodarie. Faptul ca sotia face de toate si nu va costa cat o menajera nu inseamna ca munca ei valoreaza mai putin, asta ar trebui sa intelegeti!
Partaj judiciar
cool123
buna seara ,intrebarea mea este : atunci cand se face partaj judiciar de ex. sotia cere o cota parte ,insa veniturile ei de-a lungul casniciei au fost mai mici ... (vezi toată discuția)