avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara,incazul intrarii in somaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara,incazul intrarii in somaj

daca tatal care da pensie alimentaraa fost disponibilizat cm se stabileste pensia alimentara ,tot ca medie a celor 6 luni sau in functie de banii ce ii ia dela somaj pe luna?

b) daca tatal copilului (alt fiu al meu) lucreaza in strainatatesi tara sa e oficial in criza economica de 2 luni,actuala sotie a fost data afara dela munca (is-a dat salar doar pt.o luna)iar el lucrazacu un salar injumatatit,aproximativ 800..$net,au o chirie fixa de 500$ /luna pe baza de contract,poate cere instantei micsorarea pensiei alimentare care e evaluata la noi la 350 EURO?
CUM SE VA FACE CALCULUL,TOT CA MEDIE ARITMETICApe 6 luni in urma?
Multumesc mult pt.amabilitate!
Cel mai recent răspuns: etudor , utilizator 23:55, 14 Noiembrie 2008
Pensia de intretinere se calculeaza in functie de veniturile nete realizate de cel obligat la plata acesteia. Daca veniturile au scazut se poate face cerere de micsorare a pensiei de intretinere.
da,la cel din strainatatea scazut mult din cauza recesiunii de 2luni
dar va rog sa-mi ziceti daca trebuie sa-i cer si adeverinta de salariul avut inainte de cele 2 luni .acum are 800 4 inainte avea de 3 ori pe atata si daca trebuie si adev de chiria de 500 4?
Ii trebuie adeverinta de venituri, pentru ca in functie de aceste venituri se va stabili pensia de intretinere.
MULTUMESC PT RASPUNS
Dar tot nu am inteles clar:adeverinta de salriul net pe ultimile 6 luni
b) adeverinta de plata lunara a chirieii
Daca din 800 scadem chiria ii mai raman300 de euro el si sotia care e data afara din serviciu,fara vreun ajutor banesc pottrai din 300 de euro?pensie din ce mai plateste?daca se pun si salariile din cele 4 luniinaintea recesiuniipensia va tot mare si ei cu ce taiesc?le-a micsorat salariile ca sa nui dea afaraca au vechime si sunt profesionisti buni ce e de facut in acest caz?
poate aveti amabilitatea dea-mi mai raspunde

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O lamurire ,va rog! etudor etudor LUCREZ intr-o tara europeana dar care nu este in U E .am domiciliul stabil acolo.Am fost casatorit in R omania ;sunt divortat de mama copilului si ii dau ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara + taxa facultate pentru student fara venituri eucdi eucdi Buna ziua! Voi transpune situatia concret, fara alte amanunte. Prietena de 19 ani este studenta la o facultate de drept privata, acreditata, cu studii la zi. ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare pentru stabilirea pensiei alimentare pentru intretinere minor ? Cezar66 Cezar66 Buna ziua ! Situatia sta in felul urmator : de curand ,salariul meu a fost micsorat considerabil,dar fosta mea sotie cere o marire a pensiei alimentare.As vrea ... (vezi toată discuția)