avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

La ce varsta se iese la pensie anticipata femei si in ce conditii.
Eu am 30 de ani vechime si am 55 de ani. Cand pot iesi la pensie anticipat?
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 22:44, 16 Iulie 2011
Nu ati precizat luna nasterii.Ex.:Pt. o femeie nascuta in iunie 1956,pensie pt limita de varsta in noiembrie 2016 cu un stagiu obligatoriu de 30 ani si 6 luni,Pensionare anticipata partiala in noiembrie 2011 cu conditia sa aveti stagiul obligatoriu de 30 ani si 6 luni,sau la data cand indepliniti acest stagiu.Penalizarea este de 0,75% pt.fiecare luna de anticipare(60 luni x 0,75=45%)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri pentru pensionare anticipata andreeapopescu24 andreeapopescu24 Sunt nascuta pe 28 oct 1956, am 21 de ani de munca, din care 6 ani si 6 luni de grupa I, iar 8 ani de grupa a II-a. Ma pot pensiona anticipat? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie neamt-emil-eugen neamt-emil-eugen intreb pt soacra mea care este nascuta in 24 noiembrie 1957, are 36 de ani si 4 luni de munca si ar dori sa stie cand se poate pensiona si la limita de varsta ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie buiavasi buiavasi buna dimineata! o femeie nascuta in nov.1956 si cu un stagiu de cotizare de 31 ani si 2 luni in ce conditii se poate pensiona, anticipat fara penalizare sau la ... (vezi toată discuția)