Pe data de 12.10.2010 am divortat de sotul meu. El nu a fost de acord ca sa impartim bunurile atunci, in mod amiabil, si nici eu nu am dispus de suma necesara pentru partaj; iar el a plecat in strainatate imediat dupa divort. L-am convins ca macar datoriile (un credit de cca.15000 lei si doua carduri cu descoperire, ambele pe numele meu, de 15000 lei) sa le platim in jumatate. A acceptat sa preia creditul. Acum dupa un an, nu mai vrea sa plateasca ratele. Ca sa ma pot descurca in continuare cu cheltuielile(am si un copil care anul asta intra la facultate)intentionez ca fac o refinantare la o alta banca, cu rate mai mici si o dobanda mai mica, firesc, pe numele meu. Ce sanse am sa recuperez 1/2 din suma platita din din aceasta refinantare, cu prilejul unui viitor partaj? Multumesc!
Aveti posibilitatea de a recupera intreaga refinantare la un eventual partaj intrucit dupa desfacerea casatoriei bunurile nu mai sunt comune iar ceea ce veti plati represinta contributia dv. exclusiva
Corect,recuperati.Dar daca,in urma partajului,veti ramane cu imobilul avand de dat si o sulta?!?Va e greu cu ratele,dar sa mai aveti de dat si o suma de bani?Si daca il ''suparati'' cu recuperarea...sigur nu va iarta cu sulta...si va executa.Incercati un partaj amiabil totusi,ori mergeti la un mediator.Sa nu mai spun de costuri partaj...Sfatul dat depinde insa de masa partajabila,in ce mod a acceptat preluarea creditului,stabilit ori nu dincolo,in ce tara...Ganditi bine pana sa actionati si nu uitati ca o sentinta poate fi,de multe ori,defavorabila ambelor parti[esarfa de pe ochi:D ].
Va multumesc mult pentru interesul dvs. de a trimite raspuns.
In ceea ce priveste amiabilitatea dumnealui de a ajunge la o intelegere, lipseste cu desavarsire. Daca ar fi existat , nu am fi ajuns nici macar la un divort sau cel putin am fi rezolvat problema impartirii bunurilor si a datoriilor imediat dupa pronuntare.
Ma gandesc, ca in situatia in care el va deschide un partaj, voi fi nevoita sa vand apartamentul pentru a putea imparti c.v. acestuia, ca de dat 1/2 de suma... de unde?
In schimb ma mai intreb daca are dreptul sa-mi ceara vreo suma pentru perioada cat am locuit numai eu in apartament (o parte din timp cu fiul meu, pana sa plece la studii in alta localitate).
De fapt "Sulta" la ce se refera: doar la o parte din valoarea apartamentului sau si la o astfel de suma pretinsa pentru perioada locuita in spatiu?
Sulta
brokenangel
Buna ziua , sunt aproape de finalizarea partajului inceput in 2013 ..
Partajam un apartament de 3 camere evaluat la 45.900€ si care este luat prin prima ... (vezi toată discuția)
Partaj
76ang
Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi legate de partaj, avand in vedere urmatoarea situatie: am divortat prin intelegerea partilor in anul 2009, ... (vezi toată discuția)