avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma da in judecata pentru niste bani daruiti.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma da in judecata pentru niste bani daruiti.

Buna ziua,

Am si eu o intrebare.acum 2 ani jumatate tatal meu vitreg mi-a dat suma de 8 mii euro in apropierea zilei mele de nastere.A facut acest gest cu ocazia vanzarii unui apartament de 2 camere.Mentionez ca nu am cerut acesti bani,ei fiind o donatie din partea lui de buna voie si nesilit de nimeni.Acum,este in divort cu mama mea si m-a amenintat cum ca ma da in judecata pt ca mi-a dat acei 8 mii de euro.Este posibil sa faca asa ceva?are voie din moment ce singur mi-a daruit acea suma de bani?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena28 , utilizator 14:54, 28 Iulie 2011
donatia s-a facut la notariat? exista vreun document justificativ?
Foarte urât din partea lui.

Darul in bani este o donație și nu vi-i poate lua, chiar dacă vă dă în judecată.

Si oricum, dupa ce se implinesc 3 ani ii expira si dreptul de a va da in judecata.

Deci nu aveti griji. Lasati-l in pace.

Alberto Kurtyan
Daca aveti martori privitor la donatie e cam greu sa va ceara banii inapoi. Se cam respinge actiunea.
rolandmindrila a scris:

Daca aveti martori privitor la donatie e cam greu sa va ceara banii inapoi. Se cam respinge actiunea.

:D Si dacă nu ar avea martori, atunci ar fi și mai greu să dovedească existența donației.

Alberto Kurtyan
Cu tot ce donatii trebuie sa isi fac prin act autentic sau printr-un contract, e clar ce nici el poate dovedi cauzei dispositiei banilor, nici dv trebuie sa probez ce a fost o donatia. Actitudine pasiva este ceea mai buna pentru a ocoli nulitatea si efectele lor. Cine poate zice ce bani nu este din cauza plata niste mobilieri?. Daca erati minor, si daca el este destept poate dovedi ce s-a facut mai mult sotiei. Si donatiile sotiilor sunt revocabile. Fiti atent si nu intreti in jocul rivalului...poate ce intampinati o sentinta mai putin asteptata.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
Alvaro Liniers, Avocat

Alte discuții în legătură

Revocare act de donatie gaby80 gaby80 Buna ziua, Am o mare nelamurire, si anume: am primit de la socrii prin act de donatie eu si sotia (fiica lor) 50% dintr-un imobil cu teren. In contr. de ... (vezi toată discuția)
Cum este aplicat pragul de 25.000 la donații? pe o anumită ... radan8 radan8 Cum este aplicat pragul de 25.000 la donații? Pe o anumită perioadă de timp (e.g. pe an/lună) sau pe tranzacție? De la o anumită persoană sau 25.000 / ... (vezi toată discuția)
Lamurire-partaj KARINA73 KARINA73 Buna ziua, as avea nevoie de o parere pertinenta in urmatorul caz de partaj:apartament proprietate comuna. In contractul de vanzare-cumparare se specifica ... (vezi toată discuția)