Am si eu o intrebare.acum 2 ani jumatate tatal meu vitreg mi-a dat suma de 8 mii euro in apropierea zilei mele de nastere.A facut acest gest cu ocazia vanzarii unui apartament de 2 camere.Mentionez ca nu am cerut acesti bani,ei fiind o donatie din partea lui de buna voie si nesilit de nimeni.Acum,este in divort cu mama mea si m-a amenintat cum ca ma da in judecata pt ca mi-a dat acei 8 mii de euro.Este posibil sa faca asa ceva?are voie din moment ce singur mi-a daruit acea suma de bani?
Va multumesc anticipat.
Cu tot ce donatii trebuie sa isi fac prin act autentic sau printr-un contract, e clar ce nici el poate dovedi cauzei dispositiei banilor, nici dv trebuie sa probez ce a fost o donatia. Actitudine pasiva este ceea mai buna pentru a ocoli nulitatea si efectele lor. Cine poate zice ce bani nu este din cauza plata niste mobilieri?. Daca erati minor, si daca el este destept poate dovedi ce s-a facut mai mult sotiei. Si donatiile sotiilor sunt revocabile. Fiti atent si nu intreti in jocul rivalului...poate ce intampinati o sentinta mai putin asteptata.
Lamurire-partaj
KARINA73
Buna ziua,
as avea nevoie de o parere pertinenta in urmatorul caz de partaj:apartament proprietate comuna. In contractul de vanzare-cumparare se specifica ... (vezi toată discuția)