avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal

Buna ziua! Pe data de 04.12.2010 am fost oprit de un echipaj al politiei circulatie al judetului Calarasi.In urma testelor mi s-a intocmit dosar penal ,conducere sub influenta bauturilor alcoolice.1,05 in sange.In luna iunie,cam pe la inceputul ei,am fost chemat la Politia Calarasi pentru intocmirea dosarului ce urmeaza a fi trimis catre instanta de judecata.Am primit si numarul de dosar 3975/P/2010.L-am cautat in lista dosarelor si nu l-am gasit(pe net).Mentionez ca nu am avocat(nu mi-am permis).Cam cat credeti ca mai am de asteptat pana voi fi chemat in instanta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adrian08 , utilizator 19:43, 22 Noiembrie 2011
Acel nr. de dosar este al parchetului- indice /P/ inseamna parchet, deci nu aveati cum sa-l gasiti pe portal.
Deocamdata sunteti in faza de cercetare penala.
Dupa incheierea cercetarii, organele de cercetare penala vor intocmi un referat care va contine o propunere si dosarul va fi inaintat parchetului.
Procurorul poate confirma propunerea acestora sau nu.
In nici un caz nu veti putea fi trimis in judecata fara ca procurorul sa va citeze in vederea prezentarii materialului de urmarire penala, iar abia dupa prezentarea acestuia, procurorul va intocmi actul de inculpare ( rechizitoriul) si ulterior dosarul va fi inaintat instantei.

Cautati dosarul (folosind numele dvs drept criteriu) pe rolul Judecatoriei Calarasi. Daca nu il gasiti fie nu ati fost inca trimis in judecata fie vi s-a aplicat o sanctiune cu caracter administrativ si urmeaza sa fiti instiintat.
Puteti suna dvs la Parchet si sa intrebati care este stadiul dosarului cu nr 3975/P/2010.

Mentionez ca nu am avocat(nu mi-am permis).

Ce onorariu credeti ca ar solicita un avocat?
Multumesc mult!
Avand in vedere ca s-a intrat in vacanta instantele nu vor mai lucra decat cazurile speciale pana in septembrie. Deci nu stiu cam cat ar putea sa va mai tina pana cand ajungeti cu dosarul in instanta. Cat costa un avocat depinde de fiecare zona si de fiecare avocat la care veti face apel. Poate o sa gasiti unul care sa se multumeasca cu putin si sa aveti noroc.
Multumesc pentru informare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stadiu cercetare dosar penal jojo34lina jojo34lina Puteti sa-mi spuneti daca si in ce situatie, un dosar penal trimis la procuratura, se poate reintoarce la politie? Exista asa ceva? Multumesc! (vezi toată discuția)
Mersul dosarului penal alina_bt alina_bt Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine asupra mersului dosarului penal In urma cu 1 luna de zile mi-a fost intocmit dosar penal pentru conducerea ... (vezi toată discuția)
Dosarul meu adrian08 adrian08 Buna seara! Rezultatul recoltarii sangelui meu la IML a fost de 1.05. In urma rezultatului , urmeaza dosarul penal.As dori sa imi spuneti,procesul o sa aiba ... (vezi toată discuția)