avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract retea telefonie mobila
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract retea telefonie mobila

Buna ziua!daca am incheiat un contract pe 2 ani cu retea de telefonie mobila,pot de exemplu anula, inainte de termen, abonamentul la internet pe motiv ca modemul nu are semnal in zona in care ma aflu?Daca da,cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 22:59, 17 Iulie 2011
Cand ati constatat ca nu are semnal? In momentul cand s-a semnat contractul, nu ati constatat acest fapt?
Pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale de catre societatea de telefonie mobila, puteti formula cerere de rezolutiune a contractului.
Puteti si denunta unilateral contractul inainte de termen.In acest caz, daca ati beneficiat de o promotie cu ocazia incheierii contractului, va trebui sa despagubiti firma de telefonie conform contractului. Daca nu ati beneficiat de vreo oferta promotionala la incheierea contractului, nu datorati nimic. Notificati firma asupra intentiilor dvs. si gata.
Ce rezoluțiune?

Poate reziliere. claklaus nu spune când a făcut contractul. Nu spune cât l-a folosit. Cum l-a folosit. Cât trafic a consumat....

Dacă claklaus este de bună credință și domiciliul său este EXACT într-o zonă fără semnal (puțin probabil) atunci sunt sigur că firma îi va rezilia contractul.

Contractele de internet mobil nu sunt făcute să funcționeze la punct fix.

Nu cunosc detaliile (de regulă abonații sunt escroci din experiența mea)... dar dacă claklaus are dreptate, atunci societatea va fi de acord cu rezilierea, fără penalități.

Oricum, este suspect. De regulă zonele fără semnal sunt foarte cunoscute și este improbabil ca claklaus să nu fi știut.

În niciun caz nu va fi scutit de abonamentul până la data rezilierii.

Atunci când a semnat contractul, abonatul trebuia să facă o cercetare minimă, diligențe minime cu privire la acoperirea în zonă.

Alberto Kurtyan
Ai dreptate, reziliere. Greseala mea.
Alimanescu George a scris:

Ai dreptate, reziliere. Greseala mea.

Nu e o mare greșeală.
Îmi aduce aminte de porcăria noastră de drept civil și de noul cod civil.

În dreptul anglo saxon nu există această diferențiere și consider că este o porcărie inventată de franțuzi.

Ar trebui pur si simplu spus - desfacerea contractului - sau încetarea contractului sau anularea contractului.

Așa ar trebui spus judecătorului. Atât: Anularea contractului.

Judecătorul, conform legii va declara nulitatea lui de la început (rezoluțiune) sau de la momentul sentinței.

Sunt mulți care au pierdut procese deoarece folosesc o exprimare juridică confuză și care ar câștiga doar printr-o exprimare mai simplă.

Astfel, trebuie cerut doar ”desfacerea contractului” și ”returnarea sumelor plătite în baza contractului”.

Judecătorul va decide dacă returnează sumele de la începutul contractului (rezoluțiune) sau de la momentul hotărârii judecătorești (reziliere).

Există în dreptul românesc o grămadă de diferențieri inutile în doctrină care încurcă lucrurile inutil.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie mobila mihaela495 mihaela495 In calitate de PJ am incheiat un abonament cu o firma de telefonie mobila, contract care se afla inca in vigoare. As dori sa reziliez acel contract dar trebuie ... (vezi toată discuția)
Factura "tel mobila" contine cost suplimentar de trafic date, fara a avea acest serviciu in abonament Ruxandra Urzica Ruxandra Urzica De indata ce am primit factura, am contactat telefonic un consultant, deoarece in abonamentul meu cu tel mobila nu este incus serviciul internet, nici n-am ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobilă Barbu Nicolae Barbu Nicolae Bună ziua, am făcut trei abonamente prin portare. Înainte de a se produce portarea am discutat telefonic cu noua companie detaliile noilor abonamente ... (vezi toată discuția)