avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul

sunt casatorita de 10 luni si am un baietel de 3 luni.De 6 luni insa suntem despartiti , el a plecat in strainatate la doar cateva luni, nu a venit nici cand am nascut .cum as putea sa divortez fara el deoarece el nu cred ca va veni? si cum sa fac sa nu aiba mai tarziu pretentii la copil avand in vedere ca pana acum nu l-a interesat deloc , nu a trimis un ban , nici la botez macar. as vrea sa fac cumva sa nu ma sacaie apoi folosindu-se de copil...va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: dana 123 , utilizator 17:33, 17 Iulie 2011
La divort nu este necesara prezenta sotului dvs. Important este ca el sa fie corect citat, dvs avand obligatia de a indica domiciliul sau. In cazul incare nu il cunoasteti, cereti instantei sa fie citat prin mica publicitate.
Prin cererea de divort cereri si incredintarea copilului catre dvs.
Sotul are dreptul de a cere si el incredintarea copilului sau poate sa fie de acord sa va fie incredintat dvs si sa se stabileasca un program de vizitare.
Formulati cererea de divort in care indicati adresa lui din strainatate.
Va dura mai mult decat daca ar fi fost in tara, intrucat procedura cu strainatatea se indeplineste mai greu.
Procesul de divort se va judeca indiferent daca el se va prezenta sau nu.
Cereti ca instanta sa va incredinteze copilul.
Atat timp cat figureaza ca tatal copilului in certificatul de nastere, va putea oricand sa solicite sa aiba legaturi personale cu minorul sub forma unui program de vizitare.
Veti avea de castigat daca motivati divortul cu ''parasirea domiciliului conjugal" de...o perioada de timp (perioada o stiti dv ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa camyda camyda Sunt separata de sot de cateva luni, locuind in prezent la parintii mei. Poate sotul meu sa divorteze fara ca eu sa fiu anuntata? Adresa din CI este cea a ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva sotului dulcedor dulcedor buna ziua! mi-e tare greu sa scriu cele ce urmeaza,dar am mare nevoie de un sfat si din cele vazute pe forum sper sa ma poata ajuta si pe mine ... (vezi toată discuția)