avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt intr-o mare dilema?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt intr-o mare dilema?

Povestea mea incepe asa, in urma cu 50 de ani m-am casatorit si am ramas in casa parinteasca la scurt timp am stricat casa si pe locul acela am construit o alta casa unde am stat impreuna cu tata. Cat a trait tata totul a fost bine, a venit revolutia s-a impartit pamintul fratele meu a luat mai mult si in locuri mai bune, dar am lasat de la mine, tot ii trebuia parte dar i-am spus ca cea fost a lui i-a dat tata. Casa am construito eu impreuna cu sotia dar nu avem acte pe ea, decat ca platim impozit de 50 de ani si pe la noi pe la tara nimeni nu are acte. Acum as vrea sa trec casa pe mine, pentru ca am si eu copii la randul meu, sunt batran si as vrea sa-mi l-as copii impacati. Fratele meu a decedat in urma cu cinci ani dar are mostenitori, ce ma sfatuiti sa fac . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 20:29, 17 Iulie 2011
Pentru terenul pe care se afla casa exista titlu?
Daca da, pe numele cui este?
Tatal a murit de cel putin 20 ani?
Sa inteleg ca ati facut succesiunea dupa moartea tatalui?
Ati putea incepe prin a inscrie casa in cartea funciara.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
lia_alexe, utilizator
Da exista titlu si este pe numele meu.
Atunci nu exista nicio problema. Proprietarul terenului este prezumat a fi si proprietarul constructiei, conform art.492 Cod Civil.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenul se atribuie proprietarului sau chiriasului? vpacurici vpacurici Parintii au trait in concubinaj, din care au rezultat 3 copii. Mama a decedat in '83. Impreuna au facut o casa,care este pe numele tatalui. Fratele mai mare ... (vezi toată discuția)
Succesiune. Valushca Valushca Bunicul meu a decedat in anul 1995,sotia lui a decedat in anul 1980In urma lor au ramas 3 copii,doi baieti si o fata. Atunci cind s a casatorit primul copil ... (vezi toată discuția)
Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)