avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa achizitionez un apartament in coproprietate cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa achizitionez un apartament in coproprietate cu drepturi egale 50%-50%

Vreau sa achizitionez un apartament impreuna cu prietena mea (nu locuim impreuna, nu avem aceiasi adresa, nu suntem casatoriti). Apartamentul dorim sa il achizitionam prin credit. Titularul creditului va fi ea, eu voi codebitor. Titularul creditului va fi ea datorita unor conditii avantajoasae pe care le poate obtine la respectivul credit, prin prisma jobului pe care il are (domeniul bancar). Ce trebuie facut ca apartamentul sa fie proprietatea noastra cu drepturi si obligatii egale 50-50%? Cum fac dovada ca eu am platit jumatate din fiecare valoare a ratei lunare in conditiile in care ea e titulara creditului? Cum trebuie procedat la notar?. Orice sfat din partea dumneavoastra m-ar ajuta enorm. Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 7 August 2008
La incheierea contractului de vanzare-cumparare, veti fi trecut in calitate de cumparator cu o cota de 50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un apartament sa aiba 2 proprietari? (pe contractul de vanzare-cumparare) maramona maramona Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament impreuna cu prietenul meu. Precizez ca inca nu suntem casatoriti . Datorita faptului ca vom pune amandoi bani am ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumpare Corina_c Corina_c Buna ziua, Am o nelamurire si pana acum nimeni nu a stiut sa imi spuna exact ce putem face. Impreuna cu prietenul meu luam un credit pt. Prima casa, el este ... (vezi toată discuția)
Coproprietar fara a fi codebitor pentru credit ipotecar magda.maria26 magda.maria26 Prietenul meu si cu mine vrem sa ne cumparam o locuinta, insa doar el impreuna cu mama sa ca si codebitor vor fi implicati la credit, eu contribuind doar cu ... (vezi toată discuția)