avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietar fara a fi codebitor pentru credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietar fara a fi codebitor pentru credit ipotecar

Prietenul meu si cu mine vrem sa ne cumparam o locuinta, insa doar el impreuna cu mama sa ca si codebitor vor fi implicati la credit, eu contribuind doar cu plata ratei lunare 50-50 cu el. Eu nu ma voi implica la credit pentru ca pe viitor as vrea sa fac personal alt credit si mi-e teama ca nu se va mai putea din cauza existentei acestui credit in cazul de fata. Intrebarea mea este daca voi putea fi trecuta ca si coproprietar in contractul casei, in conditiile in care voi plati impreuna cu el ratele. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:40, 5 Aprilie 2019
Dacă vreți să fie bun comun, prima dată căsătoriți-vă. Bunurile achiziționate înaintea căsătoriei, sunt bunuri proprii.

Drept urmare nu puteți fi proprietară pe imobilul achiziționat de el, char dacă veți contribui la rata lunară cu 50%.

Și cum veți dovedi că ați contribuit la plata ratei`?? Veți plăti la Bancă fiecare partea lui de 50% separat cu două chitanțe`? Altfel vor fi doar vorbe fără dovadă că ați contribuit la plata ratei.
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
Dapix, utilizator
Nu am de gand sa ma casatoresc doar pentru a avea drepturi comune cu cineva, Stiu ca treaba mentionata de mine se rezolva in principal la notar, dar voiam sa stiu daca din punct de vedere legal se poate face ceva in privinta asta, in circumstantele date. Casatoria pentru mine nu este o solutie in momentul de fata.
Fără să fiți co-împrumutat la creditul imobiliar, nu puteți avea calitatea de proprietar pe un imobil ipotecat. Nu permite Banca care dă banii, să se înstrăineze imobilul cât timp acesta este ipotecat.

S-ar putea să fiți trecută ca proprietar dacă casa ar fi cumpărată cu banii chaș, fără ipotecă.
Banca care dă banii are dreptul să-și protejeze împrumutul.

Nici măcar la NOTAR nu puteți face nimic câtă vreme casa este cu sarcină de ipotecă.
Fără acordul Băncii nu se poate modifica nimic la contract.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 proprietari apartament achizitionat prin 1 credit ady_2004 ady_2004 Buna ziua Impreuna cu prietena doresc sa achizitionez un apartament prin programul \"Prima casa\". Am dori sa fim amandoi in contractul de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, as avea nevoie de un raspuns la urmatoarea situatie: ... Cornel Claudiu Cornel Claudiu Bună ziua, as avea nevoie de un raspuns la urmatoarea situatie: Am o cunoștință care în urma cu 16 ani a achiziționat impreuna cu prietena lui, pe vremea ... (vezi toată discuția)