avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate pierdut

Buna ziua,

am nevoie de cateva raspunsuri...in anii '92-'93, bunicul meu a cumparat un imobil de la stat (primaria comunei). In prezent, bunicul este decedat, iar cineva fara drept la mostenire are actele de la acel imobil si nu vrea sa le inapoieze familiei. Ne aflam in situatia in care vrem sa vindem imobilul si nu putem pentru ca nu avem actele. Tot din acest motiv, nu s-a dezbatut nici succesiunea pt cladirea in cauza, drept pentru care ca propietar este inregistrat bunicul decedat.
Intrebarile sunt:
1. Pot declara pierdute si nule actele?
2. Pot cere de la primarie duplicat?
3. In cat timp trebuie primaria sa-mi dea raspuns la cererea de eliberare duplicat?
4. Ce dovezi as putea sa anexez la cerere?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 11:03, 18 Iulie 2011
Puteti incerca si o plangere la politie impotriva respectivei persoane.
Mergeti la Primaria, solicitati anexa 24 in vederea dezbaterii succesiunii, solicitati si duplicat dupa actul de proprietate, motivand ca v-au fost furate originalele. Puteti publica si un anunt in presa declarand actele respective nule. Cat de repede vi se vor rezolva cererile, depinde de institutia in cauza. Succes!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune zflorentina zflorentina Buna ziua, am nevioe de un sfat in legatura cu o succesiune. Lucrurile stau astfel: bunicul din parte tatalui meu a plecat cu actele casei in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Succesiune după 7 ani fără acte de proprietate DreamBig DreamBig Succesiune după 7 ani Salut, bunica mea a decedat acum aproximativ 7 ani, iar până acum părinți mei nu au putut face succesiunea, totuși eu unul ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intravilan PopescuDanutzTeo PopescuDanutzTeo Buna ziua tuturor. Ok sa va explic situatia ... ...este vorba de un teren intravilan pe care matusa mea doreste sa-l vanda. Mentionez de la inceput toate ... (vezi toată discuția)