avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pentru tatal copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pentru tatal copilului

buna doresc sa aflu cum e legea in legatura cu concediul de paternitate trebuie sa nasca nevasta si ea nu lucreaza eu cum pot sa fac sa iau concediu de paternitate?multumesc:">
Cel mai recent răspuns: stelyan76 , utilizator 12:11, 18 Iulie 2011
conf. oug 111/2010, oricare dintre parintii firesti ai copilului poate beneficia de aceste drepturi daca a a realizat venituri supuse impozitului pe venit, in ultimele 12 luni, anterior nasterii copilului. pentru detalii, contactati serviciul de asistenta sociala al orasului in care locuiti
1. Nu se cheama concediu de paternitate ci concediu pentru cresterea copilului (CCC).si de el poate beneficia fie mama fie tatal copilului.
2. Dvs. puteti beneficia de CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului ati fost salariat.
3. Deoarece sotia, nefiind angajata, nu poate beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = pre si postnatal = sarcina si lauzie) dvs. puteti beneficia de CCC incepand cu data nasterii copilului.
multumesc pt ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost somera si sunt insarcinata jojica jojica Salutare. Dupa o vechime de 7 ani pe cartea de munca am intrat in somaj 12 luni.Am terminat somajul in octombrie 2010 ,am aflat ca sunt insarcinata in luna ... (vezi toată discuția)
Mai beneficiez de ccc pentru al patrulea copil? IUSTINMOT IUSTINMOT am 3 copii si sunt insarcinata cu cel de-al 4-lea. Sunt angajata si doresc sa aflu care este perioada dupa care am dreptul la concediu de maternitate . Exista ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil dan0007 dan0007 Buna ziua, Am o serie de intrebari referitoare la modul in care se poate imparti concediul de crestere a copilului intre parinti. -In cazul in care ... (vezi toată discuția)