avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am un frate care va divorta.sotia a plecat de acasa lasan-dui fratelui meu cheile de la casa si tot odata luindu-si si hainele! intrebarea mea este: daca sunt inaintate actele de divort sotia poate fi acuzata ca parasit domiciliul conjugal?
va multumesc si astept vestiu
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 11:20, 18 Iulie 2011
Parasirea domiciliului conjugal nu este motiv de divort, ci motivul pentru care a facut-o. Vorbind ipotetic, daca sotia a parasit domiciliul conjugal pentru ca era batuta cu regularitate de sot, parasirea domiciliului nu ii poate fi reprosata. Doar nu era sa stea, ca sa fie batuta in continuare. In schimb, daca a parasit domiciliul conjugal ca sa se mute cu amantul, atunci da, i se poate reprosa.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
Fiindca nu ati dat detalii in ce priveste situatia fratelui dumneavoastra si inteleg ca problema este doar divortul, va sugerez sa va adresati unui mediator. Poate vor gasi o cale de rezolvare a problemei impreuna cu acesta, adica divortul sau impacarea. Nu este obligatoriu, in cazul in care se va ajunge la divort, sa fie cineva vinovat, stiti cum se spune, ”dragoste cu de-a sila nu se poate”, dar nici nu trebuie sa subapreciati posibilitatea ca un mediator sa-i ajute sa-si refaca relatia. De cele mai multe ori, din cauza lipsei dialogului real, oamenii fac tot felul de presupuneri care in mare parte nu au suport real. La mediere fiecare are posibilitatea sa-si exprime interesele, sa negocieze cu cealalta parte, sa gaseasca impreuna o solutie convenabila conflictului dintre ei, fara a-si ”spala rufele in public”, sub indrumarea mediatorului. Eu cred ca, indiferent de rezultatul negocierilor, cei doi au doar de beneficiat daca incearca.
Avand in vedere ca informarea si consilierea privind medierea este gratuita, le recomand sa se informeze mai intai, ca mai apoi sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.
O zi buna!
a parasit domiciliul dupa o discutie mai aprinsa cu sotul aceasta nefiind batuta nici o data de sot in plus refuza sa contribuie la cheltuielie casei
Depinde care este motivul pentru care a "parasit domiciliul conjugal". Violenta fizica, verbala sau infidelitate?
Parasirea domiciliului conjugal nu poate constitui in sine motiv de divort. Poate proba despartirea in fapt.
Daca sunt motive reale si temeinice instanta va desface casatoria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In tinpul divortului sperantagabi sperantagabi Daca in timpul derulari procesului de divort unul dindre soti paraseste caminul conjugal , iar cel parasit ramine in caminul conjugal , il afecteaza ia fata ... (vezi toată discuția)
Divort, daune morale genarino genarino sotia a plecat din domiciliul conjugal unde locuiam cu parintii mei in urma unor discutii privind infeidelitatea mea. in prezent locuieste in alta localitate ... (vezi toată discuția)
Infedilitatea in familie sperantagabi sperantagabi in situatia in care sotia a parasit caminul conjugal din cauza unui individ cu care am surprinso in biroul dela serviciu inainte sa paraseasca caminul ... (vezi toată discuția)