avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comercial

O societate a vandut catre o alta societate instalatii sanitare in suma de 40.000 lei.In prezent , beneficiarul marfurilor si-a suspendat activitatea.Cum imi recuperez valoarea facturilor emise catre societatea cu activitatea suspendata in condituiile in care nu am nici un instrument de plata de la firma in cauza decat un extras de cont stampilat de acestia in care sunt trecute toate facturile emise .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 12:28, 18 Iulie 2011
Ii actionati in judecata, nu inainte de a efectua procedura prealabila obligatorie a concilierii directe.
Din pacate acest lucru se intampla tot mai des in Romania. Decat sa se ajunga la metodele prezentate de av. Alimanescu, poate ar fi mai bine o metoda profilactica. Plata jos in momentul livrari. Dezavantajele sunt imense pentru vanzator, nu doar incertitudinea platii, ci si faptul ca alte taxe (TVA) trebuie platite tot in avans, si daca nu primesti banii TVA-ul tot trebuie platit.

Doar pentru o firma deosebit de puternica dpdv financiar este recomandata livrarea produselor cu plata ulterioara. O firma mica poate ajunge repede la insolventa folosind acest instrument.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara fara cota de tva, probleme fisc. Euro Euro Buna ziua! Am o speta ceva mai intortocheata, poate gasesc vreun raspuns pertinent. Societatea la care lucrez a livrat unei societati italiene niste marfuri, ... (vezi toată discuția)
Tva-ul intracomunitar si livrare marfa triple a triple a Avem urmatoarea problema: - Societatea noastra, de drept romana, achizitioneaza din Italia marfa cu plata anticipata si o vinde in Italia. Intrebarile ... (vezi toată discuția)
Contract inserat pe verso-ul facturii ZERATUL ZERATUL Readuc in discutie subiectul legat de facturi emise de catre o societate comerciala catre o alta societate comerciala, care au inserat pe verso un contract de ... (vezi toată discuția)