avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... solicitarea platii concediului in cazul incetarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

solicitarea platii concediului in cazul incetarii contractului individual de munca

Buna ziua ! As dori sa stiu ce pot face sa solicit plata concediului de odihna in cazul incetarii contractului de munca.Daca angajatorul nu accepta ce masuri se pot impune.Stiu ca este total legal conf.codului muncii art 146.alin.4. dar nu stiu care ar fi demersurile in cazul in care angajatorul refuza,cum de altfel se intampla cat mai des..Va multumesc..
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 10:12, 18 Iulie 2011
in mod obligatoriu angajatorul trebuie sa plateasca concediul legal neefectuat dee catre angajat, in momentul in care acesta dupa incetarea contractului nu face aceasta plata dvs aveti un drept de creanta impotriva angajatorului si il puteti actiona in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile bãneºti pentru concediul de odihnã neefectuat mesterul61 mesterul61 Soţia mea a ieşit la pensie din 25 iunie 2012 şi nu a efectuat concediul de odihnă. Firma refuză plata concediului pe motiv că nu ştie baza legală. Vă ... (vezi toată discuția)
Plata zile concediu odihna - incetare cim geaninaa114 geaninaa114 Buna seara, In data de 16.01.2013 mi-a incetat CIM in urma unui acord semnat cu angajatorul in data de 31.05.2012 (conform caruia CIM imi inceteaza la data ... (vezi toată discuția)
Concediere ilegala vs. indemnizatia de concediu pe perioada concedierii ilegale codulmuncii codulmuncii daca un salariat a fost concediat ilegal si a castigat drepturile salariale de la momentul concedierii pana la reintegrarea efectiva, in aceste drepturi ... (vezi toată discuția)