avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... durata timp lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

durata timp lucru

Buna ziua !
Am revenit la lucru cand copilul meu avea 9 luni si mi s-a dat dreptul sa lucrez 6 ore si sa fiu platita 8.
Acum copilul are deja 1 an si am revenit la 8 ore.
Intrebarea este legea iti permite sa lucrezi 6 ore pana cand copilul face 1 an sau pana la 2 ani?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela CHIRAZOF , Avocat 12:00, 18 Iulie 2011
Salariata mamica revenita la locul de munca poate beneficia de program redus de munca cu plata integrala a salariului daca un astfel de drept este prevazut in contractul colectiv de munca aplicabil sau daca salariata mamica alapteaza, in acest din urma caz numai pana implinirea varstei de un an a copilului.
Legea va permite sa lucrati 6 ore pe zi cu plata integrala a salariului pana cand copilul face 1 an (vezi OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, aprobata cu modificari si completari de Legea 25/2004 , cu modificarile si completarile ulterioare).

Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
Gabriela CHIRAZOF, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program 6 ore la revenire ic copil pana la un an ContSters68307 ContSters68307 Buna seara, O mamica ce a revenit din concediu de crestere copil in varsta de pana la un an cu o saptamana inainte ca acesta sa implineasca 1 an poate ... (vezi toată discuția)
Program de sase ore la revenirea din concediu pentru cresterea copilului kinder27 kinder27 Am dreptul la program de sase ora la revenirea din concediu de crestere copil, pana la implinirea varstei de doi ani ? Mentionez ca am nascut in mai 2011 si am ... (vezi toată discuția)
Program 6h pe perioada alaptarii Dany57 Dany57 Buna seara, Am nascut in septembrie 2012 si am optat pentru a sta 1 an in CCC. Intentionez sa ma intorc la munca atunci cand copilul va avea 11 ... (vezi toată discuția)