avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Copaci prea inalti, netoaletati corespunzator
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Copaci prea inalti, netoaletati corespunzator

Buna ziua,

In fata blocului se gasesc niste copaci vechi de peste 30 de ani, care acum au o inaltime de aprox 6 etaje - blocul e de 4 etaje. Intre copaci se gasesc locuri de parcare ADP, deci masinile locatarilor stau practic sub acesti copaci, care la fiecare furtuna se indoie primejdios de mult.
S-au facut sesizari, au venit angajati ai primariei care au toaletat putin din acesti cpaci - practic insignifiant.
Ce pot face eu ca sa preintampin un accident? Sunt aproape sigura ca la o furtuna mai mare acesti copaci se vor rupe total sau partial, distrugand masinile parcate si trecatorii de pe strada - daca vor fi.
Ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 16:22, 18 Iulie 2011
Nu sunteti singurul caz. Am avut o situatie in care dupa ce am intrat in contencios admnistrativ cu ei, au venit repede si au taiat un copac.
Solutie:
Faceti sesizare la Primaria de care apartineti si paralel Primariei capitalei care da aprobarile pentru sectoare. Le explicati pe larg situatia. daca in 30 zile nu va raspund, intrati in procedura contencioasa.
Aveti grija, daca intre timp se intampla ceva sa apelati la un expert judiciar silvic, cel putin. Au obiceiul de a sterge urmele prin taiere rapida de pomi si crengi si cu greu mai refaceti probele.
.....si asigurare CASCO.
Ultima sesizare pentru toaletare dateaza de vreun an dar au venit sa taie efectiv din pomi prin luna mai a acestui an - de accea consider ca am sanse mici sa revina cu o noua toaletare.
Ce se intelege prin procedura concencioasa?
Prin procedura de contencios administrativ veti obliga autoritatile prin instanta, sa va raspunda la o cerere/plangere sau sa-i oblige sa va rezolve o situatie daca raspunsul e nefavorabil.
Problema este sa aveti dovezi clare ca acei copaci depasesc varsta medie de exploatare, ca sunt afectati de boli, sunt scorburosi, etc si prezinta pericol de prabusire, Dovada se face si cu martori dar cea mai buna proba este o expertiza extrajudiciara silvica. La un eventual necaz. sa-i puteti trage la raspundere si puteti primi despagubiri.
Primul pas este cererea. Poate se lamureasc la fata locului si nu mai trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
Silvia Renate Mihai , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taiere corcodus din gradina blocului liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am construit o extensie la parterul unui bloc pe baza unei autorizatii de constructie eliberata de Primarie privind amenajare sediu firma, creare alee ... (vezi toată discuția)
Taiere copac intre blocuri --in caz de neaprobare cine este raspunzator de consecinte zolyxx zolyxx Buna ziua In cazul in care la solicitarea locatarilor pt a taia un brad (care este la o distanta de 4,5 m de bloc depasind cca cu 5 m inaltimea blocului ... (vezi toată discuția)
Taierea copacilor din fata blocului Cristilica Cristilica Acum 2 zile venit in fata blocului o armata de oameni de la ADP pentru a \\"toaleta copacii\\" . Practic, au fost desfigurati de asa zisele toaletari. Am ... (vezi toată discuția)