avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Buna ziua tuturor,

Rog, pe cine poate, sa raspunda daca pot primi somaj? Speta este urmatoarea: pana in ianuarie 2010 am beneficiat de concediu de paternitate si am revenit la serviciu anticipat (as fi putut ramane pana in octombrie 2010).Din ianuarie 2010 pana in noiembrie 2010 am lucrat cu norma intreaga. Din noiembrie 2010 am deschis o intreprindere individuala (II) la care nu am fost anagjat (deci nu am platit CAS-ul ca angajat, insa am facut contract cu Casa de Pensii si platesc 33.5% pentru minimul la studii superioare-250 ron/luna ) pana in mai 2011 (cand am declarat II inactiva.) Prin urmare, fiind fara nici o sursa de venit pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:10, 18 Iulie 2011
In noiembrie 2010 cu ce art. a incetat contractul de munca?
Dupa calculele mele, in ultimele 24 de luni aveti numai 10 luni de stagiu de cotizare la somaj, deci nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Nu mai stiu, dar a fost cu acordul partilor.
Daca incetarea CIM s-a facut cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj -rectific busubianca busubianca Am postat mai devreme pe forum o intrebare privind dreptul la indemnizatia de somaj.Azi mi-ai modificat art.de incheiere a cim, din Art.55b, a facut art ... (vezi toată discuția)
Despre desfacerea contractului de munca Roxa37 Roxa37 Buna ziua, am mare nevoie de un sfat si va rog sa ma ajutati. As fi beneficiat de indemnizatia de somaj pana in ianuarie 2011, dar pe 13 sept 2010 m-am angajat ... (vezi toată discuția)
Cuantum somaj mincinosul mincinosul buna ziua, doresc sa stiu si eu cit somaj as lua daca am 5 ani vechime, si unsalariu net mediu pe 2010 de 600ron. multumesc (vezi toată discuția)