avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CIM 2011
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CIM 2011

Buna ziua'
imi puteti spune care este Hotararea de Guvern in care se evidentieaza ca la semnarea contractului de munca de catre salariat acesta este obligat sa scrie pe exemplarul angajatorului " am primit un exemplar , si semnatuta acestuia".
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 21 Iulie 2011
De ce nu ati intrebat acest inspector:care este temeiul legal pentru aplicarea acestei sanctiuni?Pun pariu ca nu v-ar fi dat un raspuns concret.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
andymaurul, utilizator
Art.16 alin.3 C.mun.: Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Asadar, in cazul unui control se poate cere dovada ca i s-a inmanat un exemplar din c.i.m. viitorului angajat.
Dovada inmanarii unui exemplar de pe c.i.m. se poate face sub semnatura pe exemplarul ramas la angajator.

Art.260 alin.1 lit.p C.mun. : Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3).

Una este obligatia prevazuta de textul de lege cu privire la inmanarea unui exemplar din cim angajatului,iar alta este presupusa obligatie la care face referire utilizatorul.
In alta ordine de idei,in cazul aplicarii unei sanctiuni contraventionale pentru incalcarea art.163 c.muncii,inspectorul de munca ar trebui sa si dovedeasca ca nu i-a fost inmanat un exemplar din cim angajatului.Lipsa mentiunii''am primit un exemplar'' nu constituie in mod expres o dovada.
art.163 C.mun. se refera la confidentialitatea salariului ... nu cred ca am facut referire la acest articol, ci la art.16 alin.3 C.mun.

Daca nu s-ar specifica acest lucru - am primit un exemplar - , cum se poate face dovada inmanarii unui exemplar de c.i.m. salariatului?
freeelis a scris:

art.163 C.mun. se refera la confidentialitatea salariului ... nu cred ca am facut referire la acest articol, ci la art.16 alin.3 C.mun.

Daca nu s-ar specifica acest lucru - am primit un exemplar - , cum se poate face dovada inmanarii unui exemplar de c.i.m. salariatului?


Legea nu presupune ca angajatorul sa faca dovada inmanarii unui exemplar din cim angajatului,in sensul celor aratate de utilizator.Daca dvs.aveti acest text de lege,va rog sa-l indicati.Dar eu afirm ca nu exista aceasta baza legala.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Cim Andreea_Barbut Andreea_Barbut Dacă CIM pe ultima pagina unde apare data la care a fost înmânat de catre angajator nu este scrisul meu. Este un alt scris pot să in judecata compania pt ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca gabisim gabisim Buna ziua am urmatoarea intrebare in legatura cu Contract individual de munca . Avem la nivel de institutie incheiat un contract colectiv de munca incheiat ... (vezi toată discuția)
Angajare legala? Wosret Wosret Buna seara, Am semnat pe 13 martie un contract de munca, urmand ca exemplarul meu sa-mi parvina in original, indata ce va fi semnat si de Directorul General ... (vezi toată discuția)