avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sunt casatorit in romania iar acum sunt in portugalia.am un copil minor din casatorie si doresc sa divortez.as vrea sa stiu daca pot divorta in portugalia sau nu si care sunt procedurile legale care trebuiesc urmate.multumesc frumos !!!
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 16:39, 18 Iulie 2011
nu puteți divorța în portugalia. cererea de divorț trebuie promovată în România. o puteți face personal sau printr-un reprezentant cu procură specială pentru divorț, acel reprezentant fiind obligat să depună alături de procură și dovada că dv/tră locuiți în străinătate.
Casatoria fiind incheiata in Romania ,actiunea de divort este supusa autoritatii instantelor de judecata romanesti.
Ambii soti sunt cetateni români sau sunt bi-nationali? Sotia este in România?
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume in pasaport si bi. helena83 helena83 Buna ziua! Am nevoie de ajutor,,, La moment ma flu in Portugalia. ... (vezi toată discuția)
Divort vallutzu vallutzu Am si eu o intrebare daca sotia si eu suntem in strainatate si eu ma intorc in romania si depun actele pentru divort ea trebuie sa se intoarca in romania? ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori coracao coracao atunci cum pot proceda sa impiedic despartirea minorilor neputand ajunge in tara la divort iar tatal refuzand sa-mi dea procura pt copiii sa pot calatori din ... (vezi toată discuția)