avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... SCHIMBARE NUME IN PASAPORT SI BI.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

SCHIMBARE NUME IN PASAPORT SI BI.

Buna ziua! Am nevoie de ajutor,,, La moment ma flu in Portugalia. Sint din Moldova si am pasaport si BI romanesc. Eu sint divortata,dar numele de familie .inca e al fostului sot. Vreau sa schimb numele de familie in acte ,in numele de familie de la nastere. Ce este nevoie sa fac.?. Cum ma aflu in Portugalia...pot sa fac toata procedura aici la ambasada, sau este nevoie de mers la Romania pentru ceva??? Trebuie sa schimb numele de familie in actele moldovenesti mai intii,si apoi in cele romanesti? In curind merg la Moldova si as vrea sa stiu ce este nevoie sa fac acolo. MULTUMESC ANTICIPAT!
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2015
helena83, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:37, 21 Septembrie 2015
Ce trebuie sa faceti in Moldova nu va putem spune noi romanii. Trebuie sa ne spuneti unde ati divortat ?in Romania sau in strainatate(in ce tara?).La schimbarea carti de identitate veti avea nevoie de certificatul de nastere romanesc, cartea de identitate, dovada adresei de domiciliu, 12 lei taxa, sentinta de divort recunoscuta de statul roman, certif.de casatorie, certif.de nastere a copiilor(daca aveti). Puteti sa imputerniciti pe cineva din Romania daca dvs. nu va puteti deplasa personal, insa procura speciala o veti face doar la ambasada sau consulat si veti trimite toate actele in original persoanei imputernicite. Nu are importanta unde veti schimba actele mai intai in Rep.Moldova ori in Romania, important este sa le schimbati cat mai repede, intrucat aveati termen 15 zile de la ramanera definitiva a sentintei de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima carte de identitate in strainatate ContSters95039 ContSters95039 Buna Ziua! Sora mea este are cetatenie dubla, moldoveneasca si romana. A primit cetatenia romana prin intermediul mamei. Nu era majora cand mama mea a ... (vezi toată discuția)
Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)
Buletin pierdut in uk Cristina Varia Cristina Varia Buna ziua as avea o intrebare .cum pot sami fac buletinul din nou pentru .ca mi l-am pierdut aici in Marea Britanie .mai nou orasul este blackburn .am cautat ... (vezi toată discuția)