avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare cota parte din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare cota parte din mostenire

Buna ziua, in utma decesului bunicii am primit ca si mostenire o anumita cota parte dintr-un imobil. Acum am primit o citatie conform careia matusa mea (care detine alaturi de bunicul meu cealalta cota parte din respectivul imobil primind si ea cota parte din mostenire) ma cheama in judecata pentru a ma determina sa cedez cota mea parte din mostenire.

Eu personal nu imi doresc nici un fel de cota parte si nu am nici un fel de pretentie la aceste bunuri. Ce se intampla in acest caz daca nu ma prezint si nici nu sunt reprezentat la termenul de judecata?
Cel mai recent răspuns: marius2002 , utilizator 09:03, 19 Iulie 2011
spune- i matusii tale sa nu mai fie cap patrat si sa te deranjeze cu tribunalui ca asta se poate rezolva la notar :D
daca ai fost chemat totusi.... nu se intampla nimic daca nu mergi.... prima data :P
:) multumesc pentru sugestii - dar daca nu ma prezint niciodata la nici o "infatisare" - nu pierd din oficiu sau se ia o decizie in lipsa? As plati cu bucurie cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea unui imobil Observatorul Observatorul Bunicu meu a decedat de curand. Bunica a cerut sa se faca succesiunea imobilului. Ea a cedat partea ei celor 2 copii, astfel ca acum dansa are 50% si copii 25% ... (vezi toată discuția)
Fond-partaj judiciar ContSters141803 ContSters141803 Buna ziua.Sunt intr-un partaj judiciar,eu cerand sa platesc o sulta pentru a putea deveni propietar unic.Locuiesc de 34 in casa respectiva,casa construita de ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune v3 v3 acum 3 luni a murit bunica noastra,acu 2 zile am primit citatie de la un notar precum ca sar fi deschis taxa de succesiune.si mama este infiata de bunici mei ... (vezi toată discuția)