avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societati comerciale fara sediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societati comerciale fara sediu

Buna ziua! Exista vreun tip de societate comerciala la constituirea careia nu se cere existenta unui sediu?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 14:01, 20 Iulie 2011
Iulian81 a scris:

Pai si daca societatea intra in faliment si bunurile acesteia trebuiesc valorificate pentru a plati datoriile... nu se poate pierde si acel sediu? Care am inteles ca uneori este chiar domiciliul unicului asociat...:)) Oare nu este cam periculos...?

In caz de faliment dublat de atragerea raspunderii organelor de conducere a societatii, persoana condamnata raspunde cu toata averea sa pentru debitele pe care a fost obligat sa le plateasca.

Deci nu este protejat nimic, nici casa, nici masina, nici nimic.

Oricum ar fi nicio persoana nu isi poate pierde domiciliul. Isi poate pierde proprietatile (inclusiv imobilul in care isi are stabilit domiciliul), dar domiciliul, nu.
Si nici numele nu si-l pierde. Poate doar renumele.

Alberto Kurtyan
Ce nume? Care nume?? :confused:
Numele si domiciliul sunt atribute de identificare ale persoanei fizice si reprezinta drepturi personale nepatrimoniale. Acestea nu se pot ”pierde” asa cum nu se poate pierde nici viata (in acest caz). :D

Mi s-a parut amuzant ca va temeati sa nu va pierdeti ”domiciliul” - ca e ”periculos”.

glume de avocat, ce vreti!

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dovada sediului pentru srl? isza isza Vreau sa-mi infiintez o firma si pentru a putea avea un sediu social declarat, maine trebuie sa merg sa inchiriez un spatiu. Mi-am facut rezervarea de nume a ... (vezi toată discuția)
Srl fara acordul meu?? ContSters159354 ContSters159354 buna seara, am o astfel de intrebare, poate e stupida, dar vreau sa stiu ca sa nu am probleme ulterior: am vorbit printr-o \"cunostinta\" cu un avocat ca sa ... (vezi toată discuția)
Verificare unicitate sediu elena-10 elena-10 Buna ziua. Stie cineva cum pot verifica un sediu social daca este liber? Poate exista ceva gen recom online, unde din pacate nu pot verifica sediul. Multumesc (vezi toată discuția)