avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalcularea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalcularea pensiei alimentare

Am 2 copii, unul de 3.10 luni iar celalalt de 8 luni. Nu sunt casatorita cu tatal copiilor. Acesta, tatal, plateste dintr-o casatorie anterioara, pensie alimentara unui copil care acum are 13 ani. Cuantumul acelei pensii este de 22%. S-a ajuns acum ca aceasta pensie sa fie de 450Ron. Mentionez ca fosta sotie nu este recasatorita.
Pana acum nu s-a intervenit in recalcularea acestei pensii. Eu din lipsa de bani am fost nevoita sa ma reintorc la serviciu imediat dupa ce s-a nascut copilul al doilea. Lipsa acestor bani este din cauza ca avem diverse credite, mai ales tatal... Cu alte cuvinte din salariul lui nu se mai ramane cu nimic, iar noi nu puteam sa ne intretinem doar cu indemnizatia aceea de crestere copil de 600Ron.
Rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum este mai corect pentru copii mei. Sa cer eu in istanta pensie alimentara, tatalui copiilor, sau sa facem o simpla actiune de micsorare a pensiei pe care tatal o da copilului de 13 ani.
Cat ar putea ajunge, maxim, pensia pentru copii mei, in situatia prezentata, varsta=nevoi, si cat pentru copilul celeilalte.
Dar in cazul in care se cere doar recalcularea pensiei, ce procent i se poate fixa, adica cel mai mic posibil?
De ce abia acum dupa aproape 4 ani de cand avem copil facem actiunea asta--- pentru ca fostei i se pare prea putin aceasta pensie, si tot trimite baiatul sa ceara bani de tabara, de rata calculator de etc....
Si inca o intrebare, se v-a tine cont de salariul meu la recalcularea pensiei baiatului de 13 ani? Dar in cazul in care eu cer pensie alimentara? Eu oricum, am ceva mai mare salariul decat al fostei sotii, dar am muncit si invatat pentru asta...
Cred ca m-ati inteles... Vreau o forma de micsorare, cea mai mare posibila a pensiei copilului din prima casatorie.
Cel mai recent răspuns: ulea , utilizator 14:54, 8 August 2008
Imi pare rau ca judecati prin prisma experientei neplacute a dumneavoastra. La noi nu a fost cazul sa nu se dea pesia alimentara. sunt tati si tati. Tutela nu o cerem, pentru ca asa considera mama sa isi creasca copilul. Oricum copilul e alimentat cu diverse chestii urate... El v-a vedea adevarul, dar mult mai tarziu... deocamdata eu sunt aia care am intervenit si tata nu mai decarteaza de cate ori vrea el.
Ei sunt despartiti decand copilul avea 1.5 ani. Noi ce-am cunoscut acum 5 ani. Deci nu am intervenit cu nimic in despartirea lor. Mai mult tatal lui in tot acest rastimp a incercat sa se impace cu fosta ca sa creasca copilul. A mers pana la a-i propune ca ea poate sa aiba cati amanti vrea dar sa fie totusi impreuna sa creasca copilul. Ea a refuzat categoric.
Stiti bine ca intr-o relatie sunt si necazuri. Trebuie sa stii sa treci peste, pentru copii tai, daca vrei. Dar ei i-a fost mai comod sa se joace cu sufletele, al copilului ei si al tatalui acestuia. Si mai mult sa se afiseze ca victima... si asta de ce, doar pentru ca tata a depasit in sfarsit divortul si despartirea de copil si a hotarat sa isi refaca viata?
Inca o data va rog sa nu mai judecati pe altii prin prisma problemelor dumneavoastra... Va multumesc ca ati fost sincera si ati explicat de ce ati recurs la judecati de morala.
Eu am apelat la sfaturile de pe acest forum tocmai ca sa nu fiu judecata de astfel de mamici.
Apropo daca doamne fereste imi judeca cazul o judecatoare aflata in situatia dumneavoastra? S-ar putea chiar sa dea castig de cauza fostei sotii, doar pentru faptul ca eu trebuia sa casc bine ochii si sa nu fac copii cu un barbat care mai are copil din alta casatorie, sau sa ia in considerare faptul ca am studii superioare si pot sa produc mai multi bani decat nefericita care este muncitoare si nici nu incearca altceva pentru fericirea copilului ei decat sa stoarca bani de la fostul barbat?
Stiti bine ca familiile nu se despart doar din cauza barbatului, sau ca vreo pipita a intervenit in relatia fericita. sunt cazuri si cazuri.
Va ultumesc, inca o data, ca ati fost sincera, insa parerea mea este ca ar trebui sa treceti peste neplacerile vietii dumneavoastra atunci cand dati sfaturi juridice.
Sper ca nu faceti parte dintr-un complet de judecata.
Cu respect.
imi cer scuze daca v-am suparat.
V-am si spus legal tatal trebuie sa faca docada ca mai are inca 2 copii si impreuna cu celalat copil sunt tri, drept urmare Codul Familiei prevede ca trebuie sa dea din venitul lui 50%. Eu am vrut sa va aduc la cunostinte ca pentru faptul ca mai sunt inca 2 copii nu inseamna ca primul trebuie sa sufere. La asta m-am referit . Sa fie toti copii lui pe acelasi picior de egalitate, Este destul de mult pentru el ca copil ca nu il are pe tatal lui langa el.
Rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum este mai corect pentru copii mei. Sa cer eu in istanta pensie alimentara, tatalui copiilor, sau sa facem o simpla actiune de micsorare a pensiei pe care tatal o da copilului de 13 ani.
.

Finalitatea juridica este aceeasi, si anume reducerea cuantumului pensiei platite primului copil.

Cat ar putea ajunge, maxim, pensia pentru copii mei, in situatia prezentata, varsta=nevoi, si cat pentru copilul celeilalte.

33,33 % copii dvs. 16,66% primul copil

Dar in cazul in care se cere doar recalcularea pensiei, ce procent i se poate fixa, adica cel mai mic posibil?

Nu cred ca vreo instanta va cobori sub 16,66%, doar in cazul in care venitul tatalui este foarte mare.

Si inca o intrebare, se v-a tine cont de salariul meu la recalcularea pensiei baiatului de 13 ani?

Nu.

Sfatul meu este sa introduceti o cerere de reducere a cuantumului pensiei de intretinere, motivata pe faptul ca s-au nascut cei doi copii.
Multumesc avluci. promt si la obiect.

Doamna DRAGOMIR, am insistat sa detaliez situatia familiei nostre, tocmai pentru a nu fi gresit intelesi, eu si tatal copiilor mei. Nu este usor pentru nimeni. Nici pentru familia noastra nici pentru bietul copil care nu are nici o vina.
Nu sunt in situatia "pipitei care am hotarat sa ii fac copil'.
Stiu ca este greu sa cresteti un copil, stiu ca este greu sa treceti peste frustrarile dumneavoastra. Insa meseria dumneavoastra va obliga sa treceti peste necazurile pe care le aveti atunci cand judecati un caz.
Si inca ceva: imi este greu sa vad ca acel copil sufera, se inraieste fata de fratii lui, chiar ii uraste, alimentat fiind de mama si bunica. Eu insa traiesc cu speranta ca, peste ani, va realiza ca mama lui, bolnava de frustrari, ca de taica'su a ajuns mai bine si e fericit cu noua familie, a gresit in ce il priveste indepartand-ul de tata si frati.Dar fiecare mama isi educa copilul cum crede ea.
Nu, nu sunt suparata pe dumneavoastra dar mi se pare corect sa nu fiu judecata. In plus, am simtit in prima dumneavoastra postare ca ceva nu e in regula, si credeti-ma nu sunteti prima mamica beneficiara, mai mult sau mai putin de pensie alimentara de la fostul sot, care imi aratati obrazul, insa nu ma asteptam si de la un jurist.
Privim cam aceeasi situatie din unghiuri diferite. Dumneavoastra ca mama ce asteptati ca tatal sa se implice mai mult in bugetul copilului, eu ca mama care vad cum pleaca niste bani, fara ca pana acum sa fi facut nimic, legal, sa micsorez. Iar de faptul ca baiatul sufera dupa tata, responsabila se face mama, cel putin in situatia noastra, insa parerea mea este ca nu banii aduc fericire mai multa copilului.
Cu stima, Iulia.
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2008
ulea, utilizator
bafta multa.
oricum acum ai din partea a doua persoane aceeasi rezolvare o problemei.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara raluca81 raluca81 Buna ziua ! Ce se intampla in cazul in care sotul meu plateste pensie alimentara copilului din prima casatorie , iar peste o luna urmeaza sa se nasca copilul ... (vezi toată discuția)
Suma pensiei alimentare se poate modifica? Zaraki Zaraki Fostul sot s-a recasatorit si va avea un copil cu actuala sotie, deci un alt minor in intretinere. El sustile ca din punct de vedere legal, pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Oana83&David Oana83&David Buna ziua, Eu si sotul traim si Londra si am fost casatoriti 5 ani. In urma casatoriei a rezultat un baiat de 4 ani care locuieste cu mine de 2 luni de cand m ... (vezi toată discuția)