avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalcularea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalcularea pensiei alimentare

Am 2 copii, unul de 3.10 luni iar celalalt de 8 luni. Nu sunt casatorita cu tatal copiilor. Acesta, tatal, plateste dintr-o casatorie anterioara, pensie alimentara unui copil care acum are 13 ani. Cuantumul acelei pensii este de 22%. S-a ajuns acum ca aceasta pensie sa fie de 450Ron. Mentionez ca fosta sotie nu este recasatorita.
Pana acum nu s-a intervenit in recalcularea acestei pensii. Eu din lipsa de bani am fost nevoita sa ma reintorc la serviciu imediat dupa ce s-a nascut copilul al doilea. Lipsa acestor bani este din cauza ca avem diverse credite, mai ales tatal... Cu alte cuvinte din salariul lui nu se mai ramane cu nimic, iar noi nu puteam sa ne intretinem doar cu indemnizatia aceea de crestere copil de 600Ron.
Rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum este mai corect pentru copii mei. Sa cer eu in istanta pensie alimentara, tatalui copiilor, sau sa facem o simpla actiune de micsorare a pensiei pe care tatal o da copilului de 13 ani.
Cat ar putea ajunge, maxim, pensia pentru copii mei, in situatia prezentata, varsta=nevoi, si cat pentru copilul celeilalte.
Dar in cazul in care se cere doar recalcularea pensiei, ce procent i se poate fixa, adica cel mai mic posibil?
De ce abia acum dupa aproape 4 ani de cand avem copil facem actiunea asta--- pentru ca fostei i se pare prea putin aceasta pensie, si tot trimite baiatul sa ceara bani de tabara, de rata calculator de etc....
Si inca o intrebare, se v-a tine cont de salariul meu la recalcularea pensiei baiatului de 13 ani? Dar in cazul in care eu cer pensie alimentara? Eu oricum, am ceva mai mare salariul decat al fostei sotii, dar am muncit si invatat pentru asta...
Cred ca m-ati inteles... Vreau o forma de micsorare, cea mai mare posibila a pensiei copilului din prima casatorie.
Cel mai recent răspuns: ulea , utilizator 14:54, 8 August 2008
Ulea, intotdeauna a doua sotie se va crede mai buna si mai desteapta decat prima pana ajunge in situatie similara...oricum, nu veti obtine o micsorare semnificativa a pensiei alimentare datorita diferentei de varsta a copiilor, copilul de 13 ani va fi considerat cu nevoi crescute, deci va avea un procent in jur de 20% (mai ales ca aveti salariul mai mare decat fosta sotie), deoarece un judecator nu va face discriminari.
Vali63, nu ma indoiesc ca ai si tu dreptatea ta atunci cand afirmi cele de sus. Merg insa pe mana celorlalti 3 avocati care au spus un procent de 16,66%. Tind sa cred, asa cum a spus cineva mai sus, salariul meu nu se pune in discutie.
Daca tie ti s-a intamplat altfel decat au postat avocatii de mai sus, in caz ca te aflai intr-o situatie asemanatoare, ai ocazia sa refaci eventuala greseala.
Treaba asta cu nevoi crescute eu sincer nu o inteleg. Fiecare copil, indiferent de varsta are nevoi crescute. Sau poate cineva sa spuna ca unul de 8 luni consuma mai putin decat unul de 4 ani sau decat unul de 13? Ce intra in categoria nevoi crescute?
Rog un avocat sa interpreteze, legal, aceste nervoi in cazul de fata.
Si ca sa nu pic in "sotia a doua, mai buna si mai desteapta decat prima", am ales sa nu ma casatoresc... Am ales sa traiesc alaturi de acest om, cu bune si cu rele, atat cat se va putea si speram noi cat mai mult. Destepata, la faza asta, e fosta sotie, pentru ca are scoala vietii, coate tocite altfel decat pe bancile scolilor, pentru ca stie sa profite de sentimentele tatalui si sa stoarca bani- acum chiar ca sunt rautacioasa.
Si iata ca inca o data s-a adeverit ca mamele sunt leoaice pentru puii lor. Fiecare lupta cu coltii de depturile lor. Credeti-ma, nu judec pe nimeni.

Ultima modificare: Vineri, 8 August 2008
ulea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara raluca81 raluca81 Buna ziua ! Ce se intampla in cazul in care sotul meu plateste pensie alimentara copilului din prima casatorie , iar peste o luna urmeaza sa se nasca copilul ... (vezi toată discuția)
Suma pensiei alimentare se poate modifica? Zaraki Zaraki Fostul sot s-a recasatorit si va avea un copil cu actuala sotie, deci un alt minor in intretinere. El sustile ca din punct de vedere legal, pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Oana83&David Oana83&David Buna ziua, Eu si sotul traim si Londra si am fost casatoriti 5 ani. In urma casatoriei a rezultat un baiat de 4 ani care locuieste cu mine de 2 luni de cand m ... (vezi toată discuția)