avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Zona de srvitute si legitima aparare1
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Zona de srvitute si legitima aparare1

Acum cativa ani am achizitionat un teren intr-o localitate langa Bucuresti. Dintre mostenitorii terenului unul neavand unde sa se duca a ramas pe o bucatica de teren care i se cuvenea. Accesul pe teren sa face printr-o zona de servitute de 3x5m din care : de pe o latura se face accesul pe terenul meu iar de pe alta latura accesul pe terenul lui
Acest ultim mostenitor avusese in ,,stapanire’’ toata suprafata de teren pana la vanzarea acestuia din acest motiv a fost deranjat de aparitia mea ca nou proprietar. Pentru aceasta mi-a facut foarte multe probleme :
- m-a agresat verbal pe mine si familia mea adresandu-ne injurii si jigniri ;
- a intrat pe terenul meu in dese randuri avand un cutit sau cu un par incercand sa ma loveasca ;
- imi blocheaza zona de servitute incercand sa nu ma lase sa ajung pe terenul meu ;
Am facut diverse plangeri la Politia locala de unde mi se spunea ca-l vor amenda dar nu sunt convins ca s-a intamplat asa totdeauna. Am avut un Dosar la judecatoria Buftea impotriva acestui vecin dar ulterior mi l-am retras crezand ca se va linisti.
Totul a culminat cand intr-una din zile mi-a blocat accesul spre terenul meu cu o poarta pe care a montat-o la intrerea din strada in zona de servitute si ma astepta avand un par pregatit sa-mi dea in cap. Cand incercam sa mut aceasta poarta m-a lovit cu parul in spinare iar eu l-am impins acesta lovindu-e in cadere de marginea placii de beton si stalpul de fier al portii mele si-a fracturat mainile si s-a lovit la cap. L-am dus la Spital la Urgente unde am incercat sa ma ocup de Spitalizarea lui.I-am cumparat si cele doua tije necesare la fracturile de la maini.
Despre acest om :
- a mai facut puscarie si a mai fost salvat de puscarie de o ruda sus pusa ;
- a avut procese cu toti vecinii lui ;
- nu are nici-un fel de venituri ;
Am depus plangere la Politia locala impreuna cu doi martori. Am fost la IML pentru Certificat Med- legal pe care urmeaza sa-l scot.
Intrebari:
1. Daca el aduce doi martori mincinosi poate sa-mi deschida Dosar penal ?
2. Ce sanse am eu daca el imi deschide Dosar penal (eram in legitima aparare)?
3. Este mai bine ca sa initiez eu actiunea in justitie ?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 18:55, 8 August 2008
incercati dvs. sa faceti primul pas, cu plangere penala... ca sa va justificati fapta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zona de servitute si legitima aparare dinumarcel dinumarcel Acum cativa ani am adhizitionat un teren intr-o localitate langa Bucuresti. Fiind mai multi mostenitori, a durat ceva timp pana la definitivarea documentelor, ... (vezi toată discuția)
Drum servitute ADOCATA ADOCATA Am construit o casa pe un teren infundat avand o deschidere de 7,5ml pe una din laturi cu un teren ce apartine primariei. Din planurile de situatie la ... (vezi toată discuția)
Impacare, dupa o altercatie! Ozz Ozz Buna ziua, Am o nedumerire, defapt mai mult o suparare, sa zic asa. In urma cu ceva timp am avut o altercatie, cu un prieten, in care acesta \"a sarit, la ... (vezi toată discuția)