avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Impacare, dupa o altercatie!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Impacare, dupa o altercatie!

Buna ziua,
Am o nedumerire, defapt mai mult o suparare, sa zic asa.
In urma cu ceva timp am avut o altercatie, cu un prieten, in care acesta "a sarit, la conflict/bataie" incercand sa plec, acesta a venit spre si l`am lovit, cauzandui fractura de piramida nazala, si o tumefiere in jurul ochiului stang, dupa niste discutii cu acesta si familia lui, am ajuns la o intelegere, in urma careia sa`i platesc operatia, apoi acestia au cerut si daune morale(fara proces), am fost de acord, sa le atribui, dar cu promisiunea ca el isi retrage plangerea depusa, a doua zii, am discutat dinou cu acestia, si au zis ca nu retrag plangerea, si continua sa ceara bani, specific ca daunele morale nu au fost platite inca, iar acestia ma tot suna si imi cer bani.
Specific ca acesta a primit 14 zile de spitalizare.
Ce se poate intampla? si cum pot sa ajung la o intelegere buna, eu doresc sa se retraga doar plangere, care a fost depusa dupa o saptamana, de la incident, este adevarat ca poti depune dupa atata timp, iar eu nici nu am fost chemat la politie pentru vreo declaratie, nici in seara incidentului nu am fost prezent, fiind in autoaparare, am fugit, iar apoi am primit amenda contraventionala.
Orice raspuns este binevenit, Stima
Cel mai recent răspuns: Ozz , utilizator 16:19, 31 August 2011
Daca a existat si provocare din partea "victimei", pe latura penala exista posibilitatea ca sa-i fie respinse "daunele morale"...si acceptate doar daunele materiale.

Daca partea vatamata va intelege acest lucru, va exista si posibilitatea solutionarii conflictului pe cale amiabila.

Depinde insa de toate imprejurarile savarsirii faptei...


Multumesc de raspuns, imprejurarile sunt asa, sper sa nu gresesc in explicatie,
Eram in oras, avusesem in conflict cu altcineva, dar numai prin discutii, apoi partea vatamata de care va zic, a venit si a tot vrut sa faca scandal, l`am lasat in pace, iar cand am incercat sa plec, a venit spre mine cu intentia de a ma lovi, iar eu am ripostat.

Partea vatamata este de acord cu o intelegere amiabila, dar ma ameninta incontinuu cu bani, iar eu nu am cei face, imi cere, i`am platit daunele materiale, toate, cu martori, dar au ramas daunele morale, specific, ca apoi am fost agresat de o persoana care a zis, ca ii din partea partii vatamate.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
Ozz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor - penal alla1975 alla1975 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Doi vecini s-au agresat reciproc, urmarile fiind destul de neplacute pt.amandoi, unul avand fractura de ... (vezi toată discuția)
Am intrat într-un conflict verbal cu un bărbat, după care discuția a degenerat într-o altercație. el are certificat medico-legal, eu nu, ce se poate întâmpla? r3mix r3mix Buna seara, Acum 2 luni am intrat intr-un conflic verbal cu o persoana straina de sex masculin apoi discutia a degenerat intr-o altercatie. Amandoi am iesit ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala luchirian luchirian Buna ziua. Au trecut aprox 8 luni de cand am fost implicat intr-un incident. Mai precis, in p-ta Romana, m-am luat la bataie cu o persoana cu care eram, la ... (vezi toată discuția)