avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... act aditional la acord de asociere asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

act aditional la acord de asociere asociatie de proprietari

buna ziua,
pt cei care doresc sa devina membri ai unei asociatii de proprietari inteleg ca trebuie semnat un act aditional la acordul de asociere al asociatiei de proprietari!
ma poate ajuta cineva cu un model de act aditional la acordul de asociere ?ma intereseaza si daca trebuie facut intre proprietar si asociatie si semnat de catre presedinte?
Acest act aditional necesita a fi inregistrat la judecatorie, primarie sau undeva?
multumesc!
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
carmenalinamihai, utilizator
Toate bune si frumoase, nu context expunerile sau modul cum merge treaba in practica dar pe mine ma interesa temeiul legal si ordinea operatiilor cu punct si virgula.
Nu contest logica dar uite ca logica asta nu se regaseste in lege si pe mine, din anume motive, asta ma interesa.

din toate punctele de vedere statutul si acordul de asociere are valoare ca si o hotarare a AG
daca vreti sa-l vedeti altfel, considerati-l ca si prima hotarare a AG) deci revin, membru sau nemembru intrati sub incidenta art.12
cum adica daca nu-ti convine nu semnezi? ok nu semnezi dar nu vei fi exonerat de nimic din statut sau din acord, si mai mult decat atat te vei supune si ROI-ului (acolo unde exista)
de cele mai multe ori e indicat ca la semnarea CVC sa se ia la cunostiinta de statutul/ acordul/ roi-ul asociatiei din care apartamentul face parte in mod forta, indivizibil si perpetuu ...
atunci poti sa spui ca daca nu-ti convine nu semnezi ... corect nu semnezi CVC, nu cumperi


eu unu nu am semnat nici o lege sau macar constitutia, ce aia inseamna ca nu sunt cetatean roman? sau ca nu trebuie sa am drepturile si obligatiile prevazute in legi si constitutie?

mergeti la orice avocat/ mergeti in instanta / mergeti oriunde vreti si spuneti-le ca nu aveti obligatii / drepturi ca nu ati semnat la asociatie si nu va priveste nimic ... veti avea o mare surpriza.
resuscitez putin topical.

1. Daca acordul initial de asociere a fost intocmit gresit,. cu cote indivize false, cu proprietari inexistenti,. etc., cum pot sa-l actualizez la nivelul anului curent? Cum se face inlocuirea lui?

2. Daca nu aveti copie dupa contractile de proprietate, de unde stiti cine este adevaratul proprietar al apartamentului daca vreti sa-l dati in judecate pentru o problema sau cum calculate correct cotele de intretinere pentru partile commune daca nu aveti cota indiviza din contract?
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
ceausu_aristica, utilizator
1. Daca a fost intocmit gresit se corecteaza greselile in anexa atasata acordului de asociere cu modificarea in dreptul apartamentelor respective. Acordul de asociere si anexa de modificare trebuie prezentate la judecatorie pentru luarea in evidenta.

2. Este posibil ca in dreptul unui apartament sa nu se cunoasca proprietarul sau datele contractului de proprietate (vanzare, mostenitor, donatie). In cazul acesta se lasa locul liber pentru acel apartament.
Ulterior se poate afla din registrul de carte funciara (daca a fost inscris) datele despre proprietar.

Cota-parte indiviza este foarte variabila de la contract la contract pentru apartamente similare pentru ca masuratoarea cadastrala, completarea datelor in contract, au fost facute de persoane diferite si e normal sa apara diferente.
Aceasta cota-parte este inscrisa in acordul de asociere, dar pentru repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviza se face o uniformizare a lor prin recalculare, inclusiv prin introducerea la calculul acestora a apartamentelor neinscrise in acord, prin considerarea cu a unuia similar si cunoscut. Cota-parte indiviza astfel recalculata se foloseste numai in listele de intretinere.

La mine in asociatie, in contractele proprietarilor, am vazut cota-parte scrisa sub forma de mp, in altele sub forma de procent, iar diferenta dintre contracte era si de 3 mp dupa cum a fost considerat si balconul sau nu. Se stie ca balcoanele si logiile nu se trec in suprafata utila, dar iata, nu toata lumea stie... Asa ca o uniformizare a cotelor-parti este binevenita pentru repartizarea echitabila a cheltuielilor.
Cum pot sa fentez admisitratia asociatiei de proprietari in legatura cu trecerea in actul aditional. ? Pot sa iau de undeva acel formular si sa il copletez si apoi sa il depun singura la tribunal , acolo unde este dosarul de constituire al asociatiei de propreitari ? Administratia refuza sa imi puna la dispozitie actul aditional, desi am depus la administratie cererea pentru intrare in asociatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Votul in cadrul asociatiei sniperm007 sniperm007 Am o problema cu care ma confrunt.In cadrul Asociatiei,o persoana detine 5 Ap.Are ecesta 5 voturi in cadrul sedintei Adunarii Generale? (vezi toată discuția)
Daca faci sau nu parte din asociatie alv alv Va rog sa imi spuneti daca o scara venita noua in asociatie, prin acordul tacit al proprietarilor (fara acordul prin semnatura), trebuie inregistrata la ... (vezi toată discuția)
Echivocul art. 7din lg.230/2007 gambette gambette Potrivit Art. 9. din HG 1588/2007 -\" Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de ... (vezi toată discuția)