avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare de la CORPUL EXECUTORILOR BANCARI-credit de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare de la CORPUL EXECUTORILOR BANCARI-credit de Nevoi personale

Buna ziua. Am obtinut in 2008, un credit de nevoi personale in baza adeverintei de salariu, deci fara alte garantii. Am fost cu plata ratelor la zi, pina in luna IANUARIE 2011,inclusiv. Sunt plecat din tara, din octombrie 2010 pt a lucra, dar in momentul de fata nu am nici un venit, acesta fiind si motivul neplatii ultimelor 6 rate lunare. Am aflat din tara, ca am primit o NOTIFICARE de la CORPUL EXECUTORILOR BANCARI, prin care sunt somat sa achit in termen de 15 zile, suma integrala a creditului-34000ron, in caz contrar urmind sa se recurga la EXECUTAREA SILITA. De buna credinta, am luat legatura cu EXECUTORUL BANCAR si dupa asa zisele negocieri, mi s-a acordat un termen de 18 luni sa achit datoria, ceea ce imi este imposibil sa realizez intr-un termen asa de scurt. Am informat persoana respectiva unde sunt, si ca momentan nu am nici un venit, dar ma stradui sa rezolv problema si in acelasi timp sa imi achit si datoria, dar intr-un termen mai lung. M-am lovit de un refuz categoric, urmat de amenintari de genul cu CONSEMNUL LA FRONTIERA, cu INTERPOLUL si multe altele.-vezi doamne ca trebuie sa ma gaseasca, eu initial spunindu-i unde sunt, neavind de ce sa ma ascund. Creditul este pe numele meu, nu am in proprietate apartament, decit o masina cu care sunt plecat. Sotia mea detine un teren, dar in contractul de vz.-cump., este specificat ca este casatorita cu mine. Intrebarea mea este- in acest caz executorul bancar poate sa ma execute silit? Daca DA, cu ce anume, intra in discutie si terenul sotiei? Daca NU, care ar fi urmarile? Sunt o persoana de buna credinta si vreau sa imi achit datoria. Ce ma sfatuiti sa fac si care ar fi pasii. Va multumesc anticipat pt. raspuns.
terenul e bun comun, nu e numai al sotiei ( ziceti ca se specifica in act ca e casatorita cu dvs).
daca e numai datoria dvs, creditorul poate cere partajul bunului , sa va poata executa silit numai partea dvs.
daca datoria e comuna ( depinde pt ce ati luat creditul), pot executa tot terenul.
Au cum sa afle, ca sotia mea detine acest teren, care de fapt se afla in alta localitate? Eu nu am declarat nimic. Daca DA, eu pot sa-mi donez partea fiului meu, adica proprietari ai terenului sa fie sotia cu fiul meu?
pot afla.
nu puteti dona doar dvs pt ca terenul nu e cumparat pe cote ci in devalmasie.
puteti dona impreuna, insa creditorul poate cere si obtine revocarea donatiei.
puteti vinde acest teren ( chiar si fiului minor, cu procurator de fonduri) dar sa aveti grija sa puteti proba daca va fi nevoie, ca ati si incasat bani pe el, ca nu a fost o donatie deghizata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum afecteaza o datorie cumpararea unui teren adrianarr adrianarr Buna ziua ! As avea o intrebare legata de cumpararea unui teren . Situatia este astfel : sotul a luat un credit de nevoi personale negarantat cu nimic inainte ... (vezi toată discuția)
Rate la banca stancu_sergiu stancu_sergiu in 2008 am facut impreuna cu sotia un credit de nevoi personale la banca pe care l-am platit cam un an, si am renuntat deoarece ca tot s-a marit rata si nu am ... (vezi toată discuția)
Raman cu copilasii pe drumuri? ajutor!!!! editar editar Buna ziua, Sunt o mama disperata!!! Am cumparat impreuna cu sotul meu in anul 2007 un teren prin credit bancar in valoare de 70000 EUR. Din 2009 nu am mai ... (vezi toată discuția)