avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... despre legea asociatiilor de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

despre legea asociatiilor de proprietari

Buna seara. As dori sa-mi spuneti si mie, ce pot face in situatia in care am trimis o scrisoare recomandata cu confirmare de primire la Asociatia de Proprietari din care fac parte; si aceasta Asociatie, imi trimite retur recomandata prin posta, fara macar sa citeasca sesizarea facuta de mine?! Va amintesc ca eu la data de26.05.2011, v-am mai scris despre problema cu acoperisul blocului in care locuiesc, - imi ploua in casa- mai ales ca stau la ultimul etaj al unui bloc, P+4, etc. Am facut intre timp si sesizare la Primarie,Serviciul coordonare al Asociatiilor de Proprietari, si astept raspuns de la Primarie, in termen de 30 de zile. In cazul in care nici Primaria nu se implica, (poate sunt "mana in mana" unii cu ceilalti), cui trebuie sa ma adresez pentru a rezolva problema acoperisului de bloc, in sensul sa se repare, fiind bun comun al tuturor locatarilor din blocul in care locuiesc?! Va rog din suflet sa-mi raspundeti, si va multumesc mult de tot.
Acum, ca dvs. trimite-ti recomandate la asociatie si reclamatii pe la diferite servicii nu-i bai, dar eu cred ca trebuie incercat un dialog cu presedintele de asociatie sa vedeti ce spune si el, eventual sa se convoace o adunare generala a proprietarilor, adica o rezolvare pe plan local.

Situatia asociatiilor care inainte de a discuta personal problema cu un anumit proprietar, trimit notificari oficiale, sau a proprietarilor care fac reclamatii inainte de a incerca solutionarea impreuna cu ceilalti proprietari deci si a conducerii asociatiei se poate compara cu relatiile dintre o societate comerciala si un client. Ori in cazul asociatiilor nu trebuie sa se intample astfel.
@Adam Grecu
Nu am glumit deloc!
Corespondenta se poate trimite pe numele asociatiei in nenumarate cazuri si prilejuri, dar atunci cand e vorba de recomandata unde cineva semneaza de primire, acela tre' sa prezinte buletinul.
Si daca postasul isi face treaba nu o poate lasa (scrisoarea) oricui, decat aceluia caruia ii este adresata. Si daca nu gaseste "andrisantu'" o duce inapoi la posta unde ramana sa zaca pana cand se intoarce la expeditor, asa cum de altfel s-a intamplat.
Ma rog, uneori postasii nu-si fac treaba si dau scrisorile recomandate la cine se nimereste prin zona, astfel incat acea scrisoare se cheama ca a fost primita, dar de rezolvat o rezolva nimeni.
Corespondenta se trimite pe adresa si numele organizatiei, a firmei, a ministerului, a asociatiei s.am.d.
Persoanele pot sa se schimbe, sa dispara, sa-si dea demisia peste noapte. Pe mine ca cetatean, proprietar, locatar nu ma intereseaza cine conduce asociatia, primaria, Politia, OPC-ul... Fac sesisarea si-o trimit la acea entitate ca adresa pe plic.
Sigur ca in scrisoarea din interior ma adresez cu Domnule presedinte, Domnule Primar, Domnule inspector... Asta nu inseamna ca scrisoarea trebuie sa o ridice de la poata directorul generala sau primarul.
Postasul lasa la cuitia de posta a asociatiei un aviz pe care scrie ca asociatia ZZ, are de ridicat de la Of Postal XX, o recomandata, incepand de la data de...,intre orele....
Presedintele asociatie semneaza o delegatie pentru administrator, un membru al comitetului care merge la posta si ridica scrisoarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casuta postala a asociatiei! Maria2143 Maria2143 Care este casuta postala a asociatiei daca vrei sa expediezi o felicitare de Craciun, o scutire de la plata cotelor de intretinere pt. ca ti-ai prelungit ... (vezi toată discuția)
Adresa asociatiei de proprietari. care e ? fanrapid2 fanrapid2 Doresc sa trimit o scrisoare oficiala asociatiei de proprietari si nu stiu exact care e adresa. Fiecare locatar are numar de apartament, dar asociatia (care e ... (vezi toată discuția)
Predare scrisoare recomandata sexu sexu la o scrisoare recomandata ,postasuln trebuie sa sune la usa ,sau doar la interfon ?(mentionez ca stau la patru ) (vezi toată discuția)