avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contopire pedepse cu inchisoarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contopire pedepse cu inchisoarea

o cunostinta este condamnat intr-un stat ue pentru o fapta infractionala facuta in 2008 de care nu a avut habar pana in 2011 cand ia venit un mandat international acasa ,dupa un proces care a avut loc a fost condamnat.eu intreb daca ma poate cineva ajuta el in 2009 a facut acelasi fel de infractiune intr-un alt stat din ue si afost condamnat la un an de inchisoare din care a facu 7 luni ca a fost eliberat conditionat.Intrebarea este daca vine acasa sa-si execute pedeapsa actuala i se pote scade cele 7 luni pe care le-a facut in celalalt stat ue?
In urma contopirii pedepselor , perioada de arest efectuata in alta tara va fi dedusa(scazuta) din durata totala a pedepsei.
depinde de tara unde este arestat si de cat de repede se misca lucrurile.
de principiu am vazut ca in circa 2-3 luni se rezolva .
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
doberv, utilizator
este arestat in germania
doberv a scris:

depinde de tara unde este arestat si de cat de repede se misca lucrurile.
de principiu am vazut ca in circa 2-3 luni se rezolva .

Da, cam aceasta este durata.
Dureaza pana se termina procesul in Romania dar se poate finaliza si intr-un singur termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopire popescu-sorin popescu-sorin Am doua condamnari definitive cu suspendare sub supraveghere ,una de 3 ani si una de 5 ani .Amandoua pentru abuz in serviciu.As dori sa stiu ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Deducerea de pedeapsa luysa luysa varul meu a fost condamnat la 1 an inchisoare pentru conducere fara permis. In germania a fost condamnat la 4 luni inchisoare pentru furt si acum urmreaz asa ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata Zigrid Zigrid Buna seara!Sotul meu este condamnat la 6 ani de inchisoare pentru furt calificat.De fapt inainte sa fie arestat a mai avut o fapta tot pentru furt dar i s-a ... (vezi toată discuția)