avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma cu datorii

Buna ziua,
M-ar interesa ce se intampla cu o firma cu datorii la stat care nu isi mai plateste datoriile respective? Administratorul firmei ramane responsabil pentru aceste datorii o perioada limitata de timp, dupa care ele se sting oarecum? Daca da, care este aceasta perioada?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 17:00, 20 Iulie 2011
Daca datoriile sunt facute fara comiterea de ilegalitati, atunci nu poate fi tras la raspundere administratorul. Daca firma nu are lichiditati, si trebuie sa plateasca aceste taxe la stat, de unde sa ia bani? Firma trebuie sa se declare in imposibilitate de plata.
Oricum daca are putin bani, intai are obligatia platii salariilor angajatilor, apoi darile catre stat, si apoi alte obligatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firma mvcexpertprinting mvcexpertprinting Buna ziua, Cautand pe net despre vanzare firma, am ajuns pe acest forum, si as avea si eu o intrebare in legatura cu VANZARE FIRME. Am o firma de publicitate ... (vezi toată discuția)
Srl cu amenda de lipsa bilant neachitata Cipmars Cipmars Salut, am fost asociat cu cineva intr-o firma. Respectiva persoana era trecuta ca administrator. Din 2008 am primit amenda de bilant nedepus si de atunci firma ... (vezi toată discuția)
Firme cu datorii ContSters28686 ContSters28686 Firmele de pe net care preiau firme cu datorii la stat sunt ok? Adica se poate vinde o firme cu datorii la stat unor actionari care vor sa o redreseze si sa ... (vezi toată discuția)