avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua
Am o intrebare legata de o mostenire intre 2 frati si anume :
- ambii parinti decedati de cativa ani
- fiecare din parintii decedati avand cate un imobil pe nume (precisez ca spre sfrsitul vietii au divortat)
- succesiunea pt mostenire nu a fost facuta
- unul dintre frati nu doreste nici un fel de intelegere ,fiind plecat din tara de cativa ani.
Ce proceduri ar trebui urmate si care ar fii pasii ?
Care ar fi procentul de mostenire pt fiecare?

Va mutumesc
Cel mai recent răspuns: alin-alin , utilizator 21:45, 21 Iulie 2011
Fratele nu a mai fost in tara de 8 ani de zile, ultimul parinte a decedat de 6 ani de zile si nu s-a discutat nimic despre mostenire.
Doar in ultimii 2-3 ani s-a discutat doar la nivel conversational, nimic pe baza de avocat sau notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dmhyou dmhyou buna ziua, situatia este: sunt 4 fratii, moare unu care nu are copii si nu este casatorit(statea in concubinaj cu cineva de 10 ani) si are o casa in ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii prin plata impozitelor ely_f ely_f Sora mea locuieste in casa parinteasca a sotului ei, parintii sunt decedati, el a avut grija de gospodarie de atunci ( 20 ani). Au fost informati, cum ca, ... (vezi toată discuția)
Dupa 6 luni de la decesul mamei, mai am dreptul la succesiune? traista traista buna ziua, anul trecut in luna august 2010, mama mea a decedat, tatal fiind decedat de 14 ani. mai am un frate care a locuit in ultimii 8 ani cu mama , in ... (vezi toată discuția)