avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Valoarea juridica a anonimelor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Valoarea juridica a anonimelor

Buna ziua,

Un fost partener de afaceri, a facut o plangere penala impotriva mea.Am fost audiat (declaratie etc.),dar dupa un timp am fost chemat din nou ,si mi s-a pus in fata un plic ,care continea niste mail-uri care ar fi fost ""trimise"" de mine,si care m-ar fi putut incrimina!!??Trebuie sa mentionez ca plicul, a sosit la politie ca anonima ,dar la destinatar era trecut numele anchetatorului!!

Unele pasaje din textele mail-urilor imi apartin (ca si scrisul!!)dar "continutul" nu este al meu.Am trimis pe mail in repetate randuri texte scrise de tipar(scanate).Mai mult decat atat,in luna ianuarie 2011,doua conturi de mail mi-au fost sparte.

Intrebarea mea este:-ce valoare juridica(daca are)are o anonima .Se ia in considerare asa ceva intr-o ancheta?Din cate stiu(m-am interesat) un text se poate modifica extrem de simplu in programul Paint din Windows!

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ptar , utilizator 02:00, 23 Iulie 2011
adutescu a scris:

Un denunt anonim poate fi luat in considerare de catre organele de cercetare/urmarire penala. Ramane la aprecierea lor.
Totusi nu ne dati prea multe detalii, care era acuzatia?

Am intrebat de ceva asemanator pe forum...daca emailurile pot fi considerate probe si raspunsurile au fost negative. Curios...pot fi sau nu folosite ca proba mesajele trimise/primite pe email?! Tinind cont ca au fost trimise catre organele de cercetare pe calea descrisa de autorul postului - adica anonim - tind sa cred ca nu ar trebui sa ai probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt anonim fryke_bogdan fryke_bogdan acum cateva zile la sectia de politie din localitatea unde locuiesc,s-a primit un plic de la un ANONIM spunand ca eu impreuna cu alti 3 baieti acum 5 ani mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante edomide edomide Buna ziua:) Va rog sa ma ajutati sa gasesc o rezolvare la urmatoarea situatie: am un S.R.L. care a incheiat un contract de vinzare -cumparare produse cu o ... (vezi toată discuția)
Denunt anonim? alinaaa alinaaa :training: cum poate fi "dat in gat" cineva care a falsificat o semnatura si stampila fara sa se prinda nimeni cine i-a facut-o? sa presupunem ca hartia ... (vezi toată discuția)