avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de mostenire

Bunica mea a fost casatorita 29 de ani cu un domn alaturi de care a platit in 25 de ani apartamentu,insa nu a fost niciodata trecuta ca si coproprietar in actele imobilului.In anul 1986 si-au facut testament unul altuia adica daca moare ea el ramane proprietar si invers.Cu 2 saptamani inaintea mortii batranului,el a semnat un contract de intretinere unui cuplu casatorit in care bunica mea apare cu drep de uzufruct viager si cei doi au obligatia de a o intretine financiar dar prin care insa cineva mi-a spus ca se anuleaza testamentele incheiate in 1986(un detaliu important este ca bunica mea nu a trebuit sa semneze contractul ci numai sotul ei).Cei care vor primi apartamentul aveau obligatia sa ii intretina pe amandoi dar bineinteles nu au facut-o,ea a ajutat-o de vreo 2 ori la curatenie in apartament,au fost vreo sase luni in Irlanda amandoi,acum e numai el insa nu i-au mai dat nici un telefon din august 2010(si pana atunci primea un telefon din Pasti in Craciun) si pe deasupra au si primit de la bunica mea si 8000 de lei din care i-a returnat cam 5000-6000.Eu,ca si nepoata a ei,pot prin deschiderea unui proces civil sa anulez contractul de intretinere semnat ca mai apoi sa il trec pe numele meu?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ManolacheAna-Maria , utilizator 18:39, 20 Iulie 2011
nu puteti. doar bunica dvs are calitatea sa introduca in instanta o actiune ce are ca obiect rezilierea contractului de intretinere.
nu e vb ca se anuleaza testamentul, dar ap nemaifiind in proprietatea batranului la data mortii sale( instrainandu-l inainte prin acel contract), nu mai poate mosteni acel ap.
batranul fiind unicul proprietar al ap l-a putut instraina fara acordul sotiei.
bunica ar trebui sa atace acest act, apoi mosteneste si ap cf testamentului si abia apoi il poate instraina dvs.
ar trebui sa mergeti la un avocat cu actele
deci se poate desface contrtactul?
eu daca vreau sa imi scot o autorizatie de persoana fizica autorizata am nevoie de acordul celor doi soti carora li s-a facut contractul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare drept proprietate urmat de testament AdrianJ AdrianJ Buna ziua Va rog a ma ajuta in legatura cu o problema. Este vorba de un unchi (fratele bunicului) care este casatorit de 60 ani cu matusa. Aceasta are o ... (vezi toată discuția)
Donatie sau testament? violeta-maria violeta-maria Buna ziua!Noi suntem un cuplu de tineri casatoriti si locuim cu bunicii din partea sotului.Tot aici mai locuiesc si socrii cu cumnata mea.Soacra mea mai are un ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere intre soti Pilu Pilu Buna seara. Am o nelamurire si as avea rugamintea daca poate cineva sa ma ajute: Am niste rude apropiate, mai binezis o familie - sot-sotie - care au in ... (vezi toată discuția)