avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... notificare concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

notificare concediere

cat timp are efecte notificarea pentru cancedierea colectiva din momentul emiterii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 27 Iulie 2011
Îmi spuneti va rog de unde ati găsit art 80-(1) ? Deoarece am cautat in CCM SNTFC Calatori/2011, la art 80(1), prevede - Delegarea si detasarea-
Va multumesc
Este vorba despre CCM la nivel de ramura transporturi .... potrivit dispozitiilor legale in materie, contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celor stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil incheiat la nivel superior.

Contract colectiv de muncă unic la nivel de ramură transporturi pe anii 2008-2010, il gasiti aici :
[ link extern ] /
Oricum nu cred ca se mai poate face nimic atata timp la aceasta data ccm/ramura nu mai este in vigoare.
ondino a scris:

Oricum nu cred ca se mai poate face nimic atata timp la aceasta data ccm/ramura nu mai este in vigoare.


De unde ati dedus ca nu mai este in vigoare acest CCM? ..acesta este in vigoare pana la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.

Art.4 (2) Dacă niciuna din părţi nu denunţă contractul cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, valabilitatea acestuia se prelungeşte până la încheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 12 luni, respectiv cu încă un an calendaristic.

Acest CCM nu este denuntat, fapt ce implica prelungirea duratei cu inca 12 luni pana la data de 24.01.2012.
Va multimesc pentru adresa CCM/Ramura Transporturi, pentru amabilitatea si profesionalismul dv.

Alte discuții în legătură

Valabilitate contract de munca Lungu Constantin Lungu Constantin Va rog daca stie cineva precis CCM Unic la Nivel de Ramura Transporturi 2008-2010 a fost denuntat de una dintre partile semnatare sau s-a prelungit cu 12 luni ... (vezi toată discuția)
Despre contractul colectiv de munca la nivel de ramura herminaida herminaida CONTRACT COLECTIV DE MUNCA nr. 872 din 21 martie 2007 unic la nivelul ramurii de Gospodarie Comunala, Locativa si Transporturi Locale pe anii 2007-2011este in ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii transporturi carmenctin carmenctin Compania pentru care lucrez de 1 an si 3 luni a decis sa recurga la restructurare si la desfiintarea postului pe care il ocupam. 1. Pot beneficia in acest caz ... (vezi toată discuția)