avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie insotitor persoana imobilizata la pat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie insotitor persoana imobilizata la pat

Familia unui pensionar imobilizat la pat din cauza unui accident vascular poate beneficia de vreo indemnizatie pt faptul ca-l ingrijesc pe batran ? Daca da, de ce suma este vorba, care sunt demersurile si cui trebuie sa se adreseze pt a putea beneficia de acest drept?
Buna ziua.
Va multumesc amandurora pt informatiile furnizate. Pe mine ma interesa in primul rand sa stiu daca are rost sa ma apuc sa fac demersuri, si din cate imi dau seama din discutiile dvs., are rost. Oricum, e de mers in mai multe directiii, si asta se face treptat, si ma gandesc ca mai primesc indrumari si pe parcurs de la persoanele cu care voi interactiona.
Obs: Sunt domnisoara nu domn, dar nu-i bai, confuzia e fregventa:giggle:
Din cunostintele mele AVC ul nu se mai incadreaza la un grad de handicap in prezent dar cu ceva timp in urma au fost persoane care au beneficiat .Nu se ia in considerare acum faptul ca un bolnav cu AVC nu poate sa se descurce singur deoarece aceasta boala a fost,, scoasa ''de pe lista. De exemplu o persoana care a avut in antecedente AVC s a recuperat oarecum si intre timp sufera si de Alzheimer ,boala care se incadreaza la grad de handicap,nu poate lua grad de handicap pentru a 2 boala (pt prima nici nu se pune problema) deoarece Alzheimer-ul poate fi consecinta AVC ului.Am vrut anul trecut sa obtinem gradul 1 pentru un membru din familie si ni s a spus clar ca din cauza AVC ului nu poate lua acest grad.
Problema este ca cineva trebuie sa se sesizeze ca legea nu este buna si pentru obtinerea unui grad de handicap trebuie sa conteze faptul ca omul bolnav tintuit la pat nu poate sa se descurce singur pentru nevoile personale ca sa nu mai spunem ca nu poate sa isi ceara singur drepturile!
Parerea mea este ca acest lucru trebuie sa il faca membrii comisiilor de handicap ,medicii care trateaza aceste boli intr un cuvant toti cei care lucreaza in domeniu si obtinerea certificatului depind de ei.
Succes domnisoarei Andrei!
Ar bine daca nu am umple forumul cu discutii inutile. Aici nu prea merge cu din auzitelea. Daca citeati mesajele anterioare, vedeati ca m-am referit la complicatiile AVC, care nu e boala in sine, dar parezele si plegiile da. gata va rog, e suficient!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se obtine indemnizatia de insotitor? rosica rosica BUNA,VA ROG FITI AMABILI SI SPUNETI MI DACA BUNICUL MEU CARE ARE PARKINSON,SI ESTE OPERAT,FACE PE EL,POATE BENEFICIA DE INSOTITOR?ASTEPT RAS.DACA DA CE ACTE ... (vezi toată discuția)
Ajutor de la stat pentru o persoana bolnava !! ALINUKU ALINUKU Salut , as dori sa stiu daca se da ceva ajutor financiar de la stat pentru o persoana bolnava de urmatorul diagnostic: ... (vezi toată discuția)
Insotitor persoana cu handicap george0908 george0908 Am un unchi in virsta de 86 ani care din luna februarie 2011 a avut un atac cerebral in urma caruia nu mai vede este foarte bolnav,aproape imobilizat la ... (vezi toată discuția)