avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Teren concesionat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Teren concesionat

Va salut!
Stau in orasul Pantelimon, la 2 km de Bucuresti.
Am urmatoarea problema:

Terenul pe care mi-am construit casa este concesionat de catre primarie pe o perioada de 49 de ani cu drept de preemtiune. Acest contract a fost incheiat in septembrie 2004. In contractul de concesiune se specifica faptul ca: "Conform H.C.L. Pantelimon nr 26 / 30.10.2003 s-a stabilit valoarea de concesiune la 1$/mp, care se va plati pe perioada prevazuta la pct II (49 de ani) din prezentul contract".

Am fost chemat la primarie si mi-au spus ca am de plata suma de 1419$ reprezentand titlu de redeventa pentru concesiune pentru ultimii 3 ani. Din 2004 pana in prezent am platit impozitul pe constructie, impozitul auto si redeventa conform contractului de concesiune, adica 473$/49 ani.
La intrebarea mea referitoare la suma de 1419$, mi-au spus ca in contract a fost o greseala de redactare si ca de fapt eu ar trebui sa platesc redeventa de 473$/an.

Ce pot face in acest caz? Daca in momentul incheierii contractului vedeam specificat 1$/mp/an si NU 1$/mp asa cum scrie clar in contract, la o simpla socoteala vedeam ca redeventa terenului ar fi fost de 473 (1$/mp) x 49 de ani = 23.177 $, cu muuuult peste valoare de piata din acel moment si nu m-as mai bagat sa investesc si sa construiesc o casa.

Alta:
La capitolul VII referitor la Renuntare; Reziliere se spune: "De comun acord, partile pot rezilia prezentul contract inainte de expirarea lui, iar prin nerespectarea clauzelor contractuale de catre concesionar, acesta se reziliaza de plin drept, fara punere in intarziere sau judecata." Din asta pot intelege ca eu nu am niciun drept de a actiona in judecata proprietarul terenului?

Contractul are viza consilierului juridic, semnatura primarulu si stampila primariei.

PS Nu sunt singurul in aceasta situatie. Totusi sunt multi care s-au pripit si, la indicatia juristului dupa amenintari cu amenzi usturatoare, au facut o cerere de reziliere a contractului in schimbul cumpararii terenului concesionat, dar fara a cunoaste pretul de vanzare per metru patrat care normal ar trebui comunicat de primarie.
Cel mai recent răspuns: liviu_np , utilizator 08:05, 25 Noiembrie 2011
Te rog, tine-ma la curent pentru ca as vrea sa particip si eu la proces. Cu cat suntem mai multi, cu atat mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeventa concesiune ContSters194310 ContSters194310 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu redeventa unei concesiuni pentru un teren proprietate publica. O anumita primarie din tara, acum mai multi ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate emis pentru un teren pentru care s-a incheiat contract de concesiune stelutatanase stelutatanase In 1988 ne-a fost demolata casa. Am ”primit” apartament si pentru ca pe terenul casei nu s-a construit am facut demersuri pt a reintra in posesia ... (vezi toată discuția)
Contract de concesiune di-na di-na Buna ziua! Problema mea este cu contractul de concesiune eliberat de Primaria unei comune in anul 2004. An de an am platit concesiunea conform ... (vezi toată discuția)